Hezbollah a lansat luni rachete asupra celui de-al treilea oraş ca mărime din Israel, Haifa, iar Israelul părea pregătit să îşi extindă ofensiva în Liban, la un an de la atacul devastator al Hamas asupra Israelului care a declanşat războiul din Gaza, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Israelienii au organizat ceremonii şi proteste pentru a marca prima aniversare a atacului din 7 octombrie, în timp ce conflictul din Gaza s-a extins în Orientul Mijlociu şi a stârnit temeri cu privire la un război regional total.
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Hezbollah, susţinut de Iran şi aliat în Liban al grupării militante palestiniene Hamas din Gaza, a declarat că a vizat o bază militară la sud de Haifa cu rachete „Fadi 1” şi a lansat un alt atac asupra Tiberiadei, aflată la 65 km (40 mile) distanţă.
 
Gruparea armată a declarat ulterior că a vizat, de asemenea, cu rachete zone situate la nord de Haifa. Armata israeliană a declarat că aproximativ 190 de proiectile au intrat luni pe teritoriul israelian. Au existat cel puţin 12 răniţi.
 
Armata israeliană a declarat că forţele aeriene au efectuat bombardamente de amploare asupra ţintelor Hezbollah din sudul Libanului şi că doi soldaţi israelieni au fost ucişi, ridicând la 11 numărul morţilor din armata israeliană în interiorul Libanului.
 
Ministerul Sănătăţii din Liban a raportat zeci de decese, inclusiv 10 pompieri ucişi într-un raid aerian asupra unei clădiri municipale din zona de frontieră.
 
Aproximativ 2 000 de libanezi au fost ucişi de când Hezbollah a început să tragă asupra Israelului în urmă cu un an, în semn de solidaritate cu Hamas, majoritatea fiind ucişi în ultimele câteva săptămâni.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.