Kremlinul nu a dezminţit, luni, faptul că Iranul i-a livrat rachete, aşa cum acuză Occidentul, şi a subliniat că Rusia îşi dezvoltă aşa cum crede de cuviinţă relaţiile cu Teheranul, mai ales în domeniile ”cele mai sensibile”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acest tip de informaţii nu sunt mereu adevărate”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care nu a dezminţit, astfel, aceste acuzaţii într-o conferinţă de presă.

”Iranul este un partener important”, a sublinia el, precizând că cele două ţări îşi dezvoltă cooperarea ”în toate domeniile posibile, inclusiv în cele mai sensibile”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Uniunea Europeană (UE) estimează că aliaţii dispun de ”infiormaţii credibile” cu privire la livrarea unor rachete balistice Rusiei de către Iran, a anunţat luni un purtător de cuvânt.

”Examinăm problema împreună cu statele membre, iar în cazul în care se va confirma, această livrare ar reprezenta o escaladare materială importantă a susţinerii de către Iran a războiului de agresiune ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt l serviciului diplomatic european, Peter Stano.

”Poziţia unanimă a liderilor europeni a fost întotdeauna clară. UE va răspunde rapid şi în coordonare cu partenerii săi internaţionali, inclusiv prin măsuri restrictive noi şi semnificative împotriva Iranului”, a anunţat el.

The Wall Street Journal dezvăluie că Statele Unite şi-au informat aliaţii europeni cu privire la livrări efective de rachete iraniene cu rază scurtă de acţiune Rusiei, în contextul în care aceasta şi-a dublat atacurile vizând oraşe şi infrastructuri ucrainene.

Statele Unite şi aliaţii lor europeni ai Ucrainei au ameninţat în mai multe rânduri că asemenea livrări vor avea consecinţe grave asupra Iranului, vizat deja de numeroase sancţiuni occidentale.

Statele Unite au avertizat din nou, la jumătatea lui august, că Iranul trebuie să se aştepte la consecinţe importante în cazul în care dcide să furnizeze rachete Rusiei.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a evocat, la rândul său, noi sancţiuni în cazul unor livrări de rachete iraniene Rusiei.

Statele Unite şi UE au impus sancţiuni unor producători iranieni de drone ale căror produse au fost livrate Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.