Liderul nord-coreean, Kim Jong-un l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Phenianul, într-un gest care subliniază eforturile de pace din peninsula coreeană, a informat preşedinţia sud-coreeană marţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele Moon va vizita Vaticanul pe 17 şi 18 octombrie pentru a-şi reafirma binecuvântarea şi susţinerea pentru pace şi stabilitatea peninsulei coreene”, a afirmat Kim Eui-kyeom, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Casa Albastră.

„El îi va transmite Papei Francisc mesajul lui Kim Jong-un, care l-ar primi cu plăcere dacă ar vizita Phenianul”, a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Coreea de Nord şi Vaticanul nu au relaţii diplomatice.

Kim i-a transmis lui Moon dorinţa sa de a se întâlni cu suveranul pontif la summit-ul de luna trecută dintre cei doi lideri, a precizat purtătorul de cuvânt, fără să ofere mai multe detalii.

Papa Francisc şi-a exprimat dorinţa de a vizita Japonia anul viitor.

Constituţia Coreei de Nord garantează libertatea de religie cât timp nu subminează statul, dar în afară de câteva biserici controlate de stat, activităţile religioase sunt interzise.

Este prima astfel de invitaţie din partea unui lider nord-coreean din 2000 în prezent, deşi întâlnirea, propusă de tatăl lui Kim, Kim Jong II, nu s-a materializat.

Kim a promis la un summit cu preşedintele american, Donald Trump, din iunie, că va lucra pentru dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.