Cu câteva luni înainte de arestarea sa în Rusia, soldatul american Gordon Black, aflat în Coreea de Sud, a făcut un apel video surpriză către fiica sa de 6 ani din Texas. Însă în loc de o discuţie normală, fiica şi soţia sa au asistat la un conflict sângeros care a izbucnit între el şi amanta sa rusoaică, a relatat pentru Reuters soţia sa, Megan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ţipetele ei iniţiale s-au transformat în violenţă. Rusoaica l-a zgâriat pe faţă, apoi a scos un cuţit. "L-a înjunghiat", a declarat Megan Black pentru Reuters într-un interviu în exclusivitate, susţinând că Black "avea sânge pe faţă". Ea spune că fiica lor s-a speriat foarte tare.

Gordon Black, un sergent de stat major al armatei americane detaşat la Camp Humphreys, bază din afara Seulului, a fost arestat pe 2 mai în oraşul Vladivostok, în Extremul Orient rus, şi este plasat în arest preventiv, fiind acuzat de furt după o ceartă cu amanta sa rusoaică, potrivit autorităţilor ruse.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Mama sa, Melody Jones, a declarat pentru Reuters că acesta şi-a urmat amanta în Rusia, chiar dacă "se certau ca pisica şi câinele".

"Le-am spus amândurora: Nu trebuie să fiţi împreună. Unul dintre voi va fi rănit într-o zi", a relatat Jones. "Dacă te baţi, nu este bine, dacă asta faci toată ziua", a povestit femeia.

Arestarea lui Black reprezintă o altă bătaie de cap pentru oficialii americani care se confruntă deja cu mai multe cazuri celebre de detenţie în Rusia, cum ar fi reporterul de la Wall Street Journal Evan Gershkovich şi fostul puşcaş marin american Paul Whelan.

Veteran de război în Irak şi Afganistan, Gordon Black a încălcat regulile armatei călătorind în Rusia fără autorizaţia armatei şi, mai mult, a zburat prin China pentru a ajunge acolo, a declarat Pentagonul.

Nici autorităţile ruse, nici Pentagonul, nici soţia lui Black şi nici mama acestuia nu au sugerat că ar fi preocupaţi de eventuale acuzaţii de spionaj la adresa lui.

Ministerul rus de Externe a declarat, la rândul său, că acest caz nu are niciun element politic.

AFLAT ÎN DIVORŢ, NU VOIA SĂ PLĂTEASCĂ NIMIC DIN CE I SE CUVENEA SOŢIEI ŞI FIICEI LUI

În singurul ei interviu acordat presei, Megan Black, soţia sa, a fost copleşită de emoţii când a descris viaţa cu soţul ei şi a explicat că tocmai se aflau în procedură de finalizare a divorţului când Black a fost arestat.

Avocatul ei, Jeff Linick, a declarat că soţia lui Black nu a primit nimic din alocaţia pentru locuinţă, pe care soţul ei o primeşte de la armată. Linick a spus că ea şi fiica ei au dreptul la întreţinere conform regulamentelor militare, chiar dacă cuplul este separat. Deşi Megan Black are grijă de fiica lor, soţul ei a refuzat să plătească pensia alimentară ordonată de instanţă, a spus Linick. Abia când ea s-a adresat armatei şi avocaţilor acesteia, au început recent să-i reţină o parte din soldă pentru pensia alimentară.

"Chiar a fost nevoie să tragem cu dinţii, în esenţă să ameninţăm cu aplicarea legii pentru ca în cele din urmă armata - îmi imaginez că împotriva dorinţei lui - să-i reţină în sfârşit o parte din soldă pentru pensia alimentară", a declarat Linick.

Armata nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la plăţile de întreţinere, iar Black nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Linick a declarat că Gordon Black se reprezintă singur în procesul său de divorţ din Texas.

Megan Black a povestit că şi-a întâlnit soţul într-un bar, în 2014, în Killeen, Texas, în apropiere de baza sa de la Fort Cavazos. Cei doi s-au înţeles rapid, iar ea îşi aminteşte cum el a fost fermecător şi a acceptat-o în ciuda unui impediment de vorbire. "Cândva a fost bun cu mine", a spus ea.

Lucrurile au început să se strice în jurul anului 2018, iar Gordon Black a iniţiat procedura de divorţ la scurt timp după ce a plecat în Coreea de Sud.

SOŢIA A AFLAT DESPRE AMANTĂ PE FACEBOOK

Megan Black a declarat că a aflat prima dată despre amanta rusă a acestuia cam în ianuarie 2022, când a văzut poze cu ei împreună pe Facebook. Rusoaica îl numea "soţul ei", a menţionat Meghan Black.

Mama soldatului, Melody Jones, crede că iubita rusoaică a fost "trimisă înapoi" în Rusia din Coreea de Sud, posibil după o problemă cu actele ei. Jones susţine că îşi avertizase fiul să nu o urmeze acolo. "Am încercat să-i spun să nu meargă", a declarat ea.

Megan Black a declarat că ea şi fiica ei nu ştiau că el se afla în Rusia şi că îl aşteptau în Texas, deoarece detaşarea sa în Coreea de Sud tocmai se încheiase.

Pe 2 mai, ziua în care autorităţile ruse spun că l-au arestat la un hotel local, Megan Black spune că a primit un mesaj de la el în care îi spunea că nu se mai întoarce acasă. Aceasta a fost ultimul semn pe care l-a avut de la el.

Meghan spune că tot acest scandal a afectat imaginea pe care fiica ei o are despre tatăl său. "Acum îl vede pe tatăl ei ca pe un om rău", a dezvăluit ea.

Gordon Black, arestat în Rusia în prezent, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, iar armata nu a răspuns la o solicitare de comentarii despre cazul său. Reuters precizează că a vrut să ia legătura cu Black prin intermediul Departamentului de Stat, dar nu a reuşit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.