Familia exploratorului francez de mare adâncime Paul-Henri Nargeolet, poreclit "Mr Titanic" şi care a murit anul trecut în implozia submersibilului turistic Titan al OceanGate, acuză compania de "neglijenţă gravă" şi o dă în judecată pentru 50 de milioane de dolari, transmite Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit lui Tony Buzbee, unul dintre avocaţii familiei care a depus plângerea pentru "neglijenţă gravă" soldată cu deces, aceasta a fost depusă împotriva OceanGate la un tribunal din Seattle, în nord-vestul Statelor Unite.

Titan, o mică ambarcaţiune de aproximativ 6,5 metri exploatată de această companie privată americană, s-a scufundat la 18 iunie 2023 pentru a observa epava Titanicului şi, la scurt timp după aceea, a implodat, ucigând toţi cei cinci bărbaţi aflaţi la bord.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Printre aceştia se aflau Stockton Rush, patronul american şi fondatorul OceanGate Expeditions, care a organizat excursia, omul de afaceri britanic Hamish Harding, Shahzada Dawood, un important om de afaceri pakistanez şi fiul său, Suleman, precum şi Paul-Henri Nargeolet.

"Sperăm că, prin acest proces, vom obţine răspunsuri pentru familie cu privire la ce s-a întâmplat exact, cine a fost implicat şi cum au putut aceşti oameni să lase să se întâmple acest lucru", a declarat Buzbee, adăugând că plângerea include dovezi privind "probleme grave cu submersibilul".

Potrivit lui Matt Shaffer, un alt avocat al familiei, Stockton Rush "nu a fost sincer cu echipajul şi pasagerii cu privire la pericolele de care el şi mulţi alţii erau conştienţi".

Paul-Henri Nargeolet şi-a dedicat viaţa vizitării epavei Titanicului, şase dintre cele opt misiuni de explorare pe care le-a întreprins între 1987 şi 2010 aducând la suprafaţă peste 5.000 de obiecte din epava aflată pe fundul Atlanticului de Nord, în largul coastei Newfoundland.

OceanGate, care a cerut 250.000 de dolari pentru un loc în submersibil, şi-a suspendat activităţile după tragedie, în urma dezvăluirilor privind politica sa de siguranţă, care a provocat îngrijorare în trecut.

Contactul a fost pierdut la mai puţin de două ore după plecarea Titanului, în timpul fazei de coborâre a submersibilului, care probabil a implodat. Au fost găsite resturi pe fundul mării la o adâncime de aproape 4.000 de metri.

Mai multe anchete, inclusiv una a Pazei de Coastă a SUA, au fost lansate pentru a face lumină asupra cauzelor dezastrului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.