Hezbollah a confirmat moartea unuia dintre comandanţii săi, Ibrahim Qubaisi. La rândul său, gruparea a afirmat că a atacat o bază navală pe coasta israeliană din nordul Mării Mediterane, care găzduieşte o unitate de comando naval de elită a Israelului, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Gruparea militară a arătat, într-o declaraţie, că Ibrahim Qubaisi a fost ”martirizat pe drum spre Ierusalim”, o referire la cei care luptă pentru a sprijini oamenii din Gaza, dar nu a dat detalii.

De asemenea, aceasta a arătat că el era cunoscut ca ”Abu Musa” şi se născuse la Zebdine, în sudul Libanului, în 1962.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Anterior, armata israeliană a afirmat că Qubaisi a fost ucis într-un atac aerian, împreună cu alţi doi comandanţi, în sudul Beirutului. Qubaisi era comandantul mai multor unităţi de rachete ale Hezbollah, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene.

Unitatea Shayetet 13 care operează din baza navală Atlit desfăşoară ”activităţi de sabotaj strategic dincolo de liniile inamice, inclusiv avarierea structurilor critice în timp de război şi a porturilor maritime ale duşmanului”, potrivit armatei israeliene.

Anterior, în cursul zilei de marţi, Forţele de Apărare Israeliene au afirmat că în zona Atlit, la sud de oraşul Haifa, s-au auzit sirenele. ”Nu s-au raportat persoane rănite”, a arătat IDF, fără a preciza dacă a fost vizată baza navală.

Gruparea Hezbollah este implicată într-un schimb de focuri cu Israelul începând de luni, când Israelul a lansat atacuri în Liban care au ucis peste 500 de persoane, inclusiv femei şi copii. Armata israeliană afirmă că vizează gruparea militantă susţinută de Iran.

Şi marţi, IDF a transmis că a desfăşurat o nouă rundă de ”atacuri extinse” asupra unor ţinte Hezbollah din Liban.

Anterior, Hezbollah a afirmat că a tras mai multe baraje de rachete în nordul Israelului, în timpul nopţii de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi, susţinând că a lovit Baza aeriană Ramat David Airbase, aerodromul Megiddo şi baza Amos, toate situate în apropierea oraşului Afula, în nordul Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.