„My Penguin Friend” („DinDim, prietenul meu pinguin”), pelicula inspirată din povestea reală care a emoţionat o lume întreagă, îşi va face debutul pe marile ecrane din România din 6 septembrie, cu avanpremiere din 31 august, atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată 2D.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lungmetrajul este destinat tuturor vârstelor şi explorează teme precum familia, gestionarea pierderii, dar mai ales puterea prieteniei şi a compasiunii, care pot, la propriu, traversa distanţe oceanice.

O prietenie neaşteptată între un bătrân îndoliat şi un mic înotător rătăcit

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

După o tragedie neprevăzută în familie, inima pescarului João a rămas îngheţată de vină pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru se schimbă, însă, în ziua în care un mic pinguin aflat în pericol îi iese în cale. Salvat din deversarea de petrol, micul pinguin va continua să parcurgă apele Atlanticului, an după an, pentru a-şi vizita noul prieten, uimind întreaga lume ştiinţifică şi sfidând tot ceea ce cunoşteam despre legătura dintre oameni şi necuvântătoare.

Filmul portretizează adevărata poveste a pescarului João Pereira De Souza şi a pinguinului pe care l-a găsit eşuat pe plaja Ilha Grande, lângă Rio de Janeiro. Numele pinguinului, DinDim, vine dintr-o pronunţie specifică celor mici, a cuvântului „pinguim” (pinguin în portugheză).

Regizorul David Schurmann, cunoscut pentru filmul său „Little Secret”, a recreat aventurile din largul mării, folosind zece pinguini din acvariul Ubatuba din Brazilia, pentru a-l portretiza pe personajul principal, DinDim. Producţia filmului a implicat o echipă internaţională, cu membri din diverse colţuri ale lumii, inclusiv America de Sud, America Centrală, Statele Unite, Europa şi Africa de Sud.

Jean Reno („Leon: the Professional) şi Adriana Barraza („Amorres Perros”) conduc distribuţia filmului, alături de o echipă impresionantă din care fac parte Alexia Moyano (Adriana), Nicolás Francella (Carlos), Rocío Hernández (Stephanie), Juan José Garnica (Miguel), Duda Galvão (Lucia) şi Ravel Cabral (Paolo).

Pagina filmului:

https://www.cineforum.ro/project/dindim-prietenul-meu-pinguin/

Trailer:

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si pe cele produse de 20th Century şi Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale altor studiouri independente, internaţionale şi din anul 2023 şi producţii locale.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.