Avocatul lui Deborah Ramirez, una dintre femeile care-l acuză pe judecătorul Brett Kavanaugh de agresiuni sexuale sau de comportament sexual nepotrivit a declarat că FBI-ul a contactat-o pe clienta sa, ceea ce înseamnă că anchetatorii poliţiei federale americane şi-au extins investigaţiile dincolo de acuzaţiile formulate de către Christine Blasey Ford, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Putem să confirmăm că FBI a contacat-o pe doamna Ramirez, pentru a o interoga şi că ea a acceptat să coopereze în anchetă”, a declarat John Clune pe Twitter. ”Din respect faţă de integritatea procedurii, nu vom face, pentru moment, vreun comentariu”, a adăugat avocatul.

Deborah Ramirez îl acuză pe Brett Kavanaugh că şi-a scos sexul în faţa ei la o petrecere între studenţi, pe când erau amândoi la Facultatea de Drept la Yale, în anii '80. Kavanaugh respinge aceste aceste acuzaţii drept ”complet false”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acest magistrat conservator şi catolic, ales de Donald Trump să facă parte din Curtea Supremă, este acuzat, de asemenea, de altă femeie, universitara Christine Blasey Ford, de tentativă de viol, pe când erau liceeni, o acuzaţie pe care el o respinge cu vehemenţă.

Michael Avenatti, avocatul unei a treia acuzatoare, Julie Swetnick, a declarat că clienta sa nu a fost contactată de către agenţi federali.

Christine Blasey Ford şi Brett Kavanaugh au fost audiaţi separat, joi, în Comisia judiciară a Senatului, însărcinată să analizeze candidatura înainte de confirmarea magistratului, care ar putea ancora Curtea Supremă pe eşicherul drept timp de decenii.

Considerând mărturia lui Christine Blasey Ford “puternică”, iar răspunsul lui Kavanaugh “convingător”, cei 11 aleşi republicani din cadrul Comisiei, majoritari faţă de democraţi - zece, au avizat vineri nominalizarea judecătorului.

Însă, în faţa scandalului provocat de acuzaţiile doctorului Ford şi riscului de a-şi aliena o parte a electoratului feminin înaintea alegerilor parlamentare de la jumătate de mandat, pe 6 noiembrie, Donald Trump a dispus vineri o anchetă FBI suplimentară, înaintea votului de confirmare în şedinţă plenară, în Senat.

Preşedintele american şi republicanii se opuneau anterior unei anchete FBI, solicitată de către democraţi şi universitară.

Ancheta Federal Bureau of Investigation (FBI) urmează să se limiteze la anumite fapte precise şi să se încheie ”în mai puţin de o săptămână”, a precizat Trump.

Locatarul Casei Albe şi-a reiterat sâmbătă susţinerea faţă de Kavanaugh, un ”om curajos” şi un ”mare judecător” şi a anunţat că nu a căutat alt candidat în locul acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.