Emirul Kuwaitului, Mechal al-Ahmad al-Sabah, a numit un nou prinţ moştenitor, Sabah al-Khaled, la aproximativ şase luni de la accederea la tron, a anunţat sâmbătă, agenţia de stat Kuna, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În vârstă de 71 de ani, Sabah al-Khaled a fost prim-ministru al Kuweitului între 2019 şi 2022 şi ministru de externe între 2011 şi 2019.

În luna mai, mica monarhie din Golf a trecut printr-o criză politică atunci când emirul în vârstă de 83 de ani, aflat la putere din decembrie, a dizolvat parlamentul la doar şase săptămâni după alegerile parlamentare. El a anunţat, de asemenea, suspendarea anumitor articole din Constituţie pentru o perioadă care nu depăşeşte patru ani.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Emirul Kuweitului a aprobat apoi formarea unui nou guvern, al nouălea în patru ani şi al doilea de la învestirea sa în decembrie.

Spre deosebire de celelalte monarhii din regiune, Kuwait, membru OPEC, are un parlament influent, chiar dacă cheile puterii rămân în esenţă în mâinile familiei conducătoare al-Sabah. Membrii parlamentului, aleşi pentru mandate de patru ani, se bucură de prerogative considerabile. Disputele lor constante cu executivul au dus la o succesiune de guverne.

Kuwaitul, care se învecinează cu Arabia Saudită şi Irak, deţine 7% din rezervele mondiale de ţiţei. Are unul dintre cele mai puternice fonduri suverane de investiţii din lume. Cu toate acestea, crizele repetate au împiedicat adoptarea de reforme pentru a-şi diversifica economia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.