Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Coreea de Sud este un stat străin ostil, a transmis vineri Agenţia Centrală de Presă la Phenian (KCNA), alături de fotografii care îl arată pe Kim şi personal militar de rang înalt la un post de comandă, studiind o hartă etichetată "Seul", relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Informaţia vine la o zi după ce KCNA a declarat că Coreea de Nord şi-a modificat constituţia pentru a desemna Coreea de Sud un  stat ostil ” şi a renunţat la obiectivul unificării celor două ţări.
Kim a atacat din ce în ce mai mult Coreea de Sud în acest an, acuzând Seulul că se asociază cu Washingtonul pentru a încerca prăbuşirea regimului său.
Statul izolat a distrus legăturile rutiere şi feroviare cu Coreea de Sud săptămâna aceasta, acţiuni care au marcat „nu doar închiderea fizică, ci şi sfârşitul relaţiei malefice cu Seulul”, a spus Kim, citat de KCNA.
Autorităţile de Seul au transmis că, dacă Coreea de Nord ar aduce prejudicii siguranţei poporului său, „acea zi va fi sfârşitul regimului nord-coreean”.
Kim a făcut aceste observaţii în timp ce inspecta joi cartierul general al Corpului 2 al armatei nord-coreene, a precizat KCNA. În timpul vizitei, el a mai spus că modificarea naturii alianţei Coreea de Sud-SUA şi manevrele lor militare diferite, mai ample, evidenţiază importanţa unei descurajări nucleare nord-coreene mai puternice.
„Kim încearcă să întărească mental soldaţii din prima linie prin comentariile sale”, a explicat Yang Moo-jin, preşedintele Universităţii de Studii Nord-coreene din Seul.
„Această retorică a „două ţări ostile” este, în cele din urmă, strategia de supravieţuire a lui Kim Jong Un... Nu interveni, trăieşte separat ca o ţară ostilă. Este o cale pe care (Coreea de Nord) nu a mai urmat-o niciodată până acum şi nimeni nu poate fi sigur de succesul său.”
Duminică, Coreea de Sud va începe exerciţii militare anuale la scară largă numite Hoguk pentru a=şi îmbunătăţi performanţa operaţională.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.