Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE) Christine Lagarde i-a propus marţi candidatului republican la fotoliul de la Casa Albă Donald Trump să vină în ”vizită” la Frankfurt, după ce miliardarul a criticat meseria de bancher central, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ar trebui să vină să ne facă o vizită”, i-a replicat şefa BCE, invitată să se exprime marţi în birourile agenţiei de presă Bloomberg, la Washington, cu ocazia reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Bănrcii Mondiale (BM).

”Am mii de oameni harnici, economişti, jurişti, informaticieni şi pot să vă asigur că ei muncesc din greu zilnic, nu doar o dată pe lună”, a declarat Christine Lagarde.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Fostul preşedinte american, candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă, a apreciat tot la un eveniment organizat de Bloomberg luna aceasta că funcţia de bancher central este ”cea mai bună meserie din administraţia” americană.

”Ajungi la birou o dată pe lună (...), dai cu o monedă în sus. Iar toată vorbeşte de tine ca despre un dumnezeu”, a ironizat miliardarul, care îl critică în mod deschis pe preşedintele Băncii centrale americane (Fed) Jerome Powell, pe care l-a numit în funcţie pe când era preşedinte tocmai din cauza alegerilor acestuia în domeniul politicii monetare.

”Noi apărăm şi ne batem pentru euro la fel cum Fed se apără şi se bate pentru dolar, sunt sigură. Nu vreau să vorbesc în locul lui Jerome Powell, dar sunt sigură că şi el îşi vede munca la fel”, a declarat marţi Christine Lagarde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.