China a declarat sâmbătă pentru AFP că a evacuat 215 dintre cetăţenii săi din Liban, unde Israelul efectuează bombardamente intense de luna trecută, ucigând peste o mie de persoane, potrivit autorităţilor libaneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Începând cu 23 septembrie, armata israeliană a desfăşurat o campanie de atacuri care au lovit sudul şi estul Libanului, precum şi capitala Beirut, în special suburbiile sale sudice - bastionul mişcării şiite pro-iraniene Hezbollah.

Israelul afirmă că face acest lucru pentru a-şi securiza frontiera de nord cu Libanul.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Potrivit ultimului raport, un total de 215 cetăţeni chinezi au fost evacuaţi în siguranţă din Liban sub egida guvernului chinez, în două grupuri", a precizat Ministerul chinez al Afacerilor Externe într-un comunicat transmis AFP.

"Ambasada Chinei în Liban continuă să îşi îndeplinească misiunea pe teritoriul libanez şi va continua să îi ajute pe cetăţenii chinezi aflaţi pe teren să ia măsuri de securitate", a subliniat acesta.

Ministerul nu a precizat unde au fost evacuaţi cetăţenii chinezi. De asemenea, nu a spus dacă numărătoarea a inclus sau nu taiwanezi - adesea consideraţi de Beijing ca cetăţeni ai săi în acest tip de evaluare.

Potrivit autorităţilor libaneze, mai mult de o mie de persoane au fost ucise în ţară începând cu 23 septembrie. De asemenea, guvernul libanez estimează că aproximativ 1,2 milioane de persoane au fost strămutate.

Marţi, China s-a declarat "foarte îngrijorată" după anunţul Israelului privind o ofensivă terestră în Liban şi s-a opus "oricărei încălcări a suveranităţii Libanului".

Forţă politică şi militară puternică în Liban, Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului în urma atacului din 7 octombrie 2023 al aliatului său palestinian Hamas, care a declanşat ofensiva armatei israeliene împotriva Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.