Cel puţin 12 oameni au fost arestaţi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Paris, în urma unor ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţii antiguvernamentali din mişcarea Nuit Debout, care au incendiat vehicule, a anunţat poliţia citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autorităţile au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de circa 100 de persoane care au încercat să forţeze intrarea în Place de la Republique, unde manifestanţii au organizat mitinguri nocturne în ultimele trei săptămâni, se arată într-un comunicat al poliţiei.

O maşină a forţelor de ordine a fost incendiată în cursul ciocnirilor ce au izbucnit la scurt timp după miezul nopţii, ora locală (1.00 ora României).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit primelor informaţii, nimeni nu a fost rănit.

Mii de oameni s-au strâns în ultimele săptămâni la Paris pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de o propunere de reformă a pieţei muncii. Mişcarea a luat amploare şi i s-au alăturat manifestanţi din alte oraşe şi chiar din alte ţări, care militează pentru diferite cauze, de la criza migranţilor la problema evaziunii fiscale. Majoritatea protestatarilor sunt paşnici.

În urma unei serii de greve care au afectat în ultimele luni ţara, Guvernul francez a decis să revizuiască propunerea de reformă a pieţei muncii. Printre prevederile la care au renunţat autorităţile se numără o clauză ce limita suma pe care un angajat o poate cere drept compensaţie în cazul în care este concediat pe nedrept. De asemenea, companiile mici şi mijlocii nu vor putea introduce unilateral un program de lucru flexibil. Mai mult, judecătorii vor putea ancheta companiile multinaţionale, pentru a stabili dacă invocă pe nedrept dificultăţi financiare  pentru a concedia angajaţi francezi.

Principalele sindicate din ţară consideră, însă, aceste concesii insuficiente.

Reformele se înscriu în efortul autorităţilor de a lupta împotriva ratei mari a şomajului din ţară, în condiţiile în care multe companii ezită să angajeze oameni pe perioadă nedeterminată, pentru că întâmpină dificultăţi în a renunţa la ei atunci când situaţia economică o cere. Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat că acestea pot fi negociate, dar nu va renunţa la ele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.