Potrivit unui raport de anchetă desecretizat de Curtea Supremă a Braziliei, fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro ar fi deturnat bijuterii în valoare de 6,8 milioane de reali brazilieni (aproximativ 1,2 milioane de dolari) în timpul mandatului, potrivit France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bolsonaro a fost inculpat săptămâna trecută pentru deturnare de fonduri, spălare de active şi asociere infracţională în legătură cu bijuteriile de lux din Arabia Saudită. Ancheta sporeşte presiunea asupra liderului de extremă-dreapta care a guvernat în perioada 2019-2022, înainte de a-şi pierde candidatura la realegere în faţa lui Luiz Inácio Lula da Silva.

El şi-a pierdut deja drepturile politice până în 2030. Bolsonaro nu a comentat punerea sub acuzare, dar a negat anterior orice infracţiune legată de bijuterii. Raportul poliţiei susţine că a existat "o asociere infracţională pentru deturnarea de cadouri de mare valoare care au fost primite datorită poziţiei fostului preşedinte Jair Bolsonaro".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Bijuteriile includeau, printre altele, ceasuri Rolex şi Patek Phillipe încrustate cu diamante, un colier, inele şi butoni de manşetă. Raportul precizează că unele dintre cadouri au fost oferite angajaţilor guvernamentali care acţionau în numele lui Bolsonaro în timpul călătoriilor internaţionale.

Associated Press a raportat punerea sub acuzare a lui Bolsonaro joi pe baza informaţiilor furnizate de două surse care aveau cunoştinţă de anchetă, însă desigilarea raportului de către Curtea Supremă a Braziliei a oferit o imagine completă a acuzaţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.