Kate, prinţesa de Wales a Marii Britanii, a anunţat luni că şi-a încheiat tratamentul de chimioterapie preventivă pentru cancer, afirmând că tratamentul i-a oferit o nouă perspectivă şi a făcut-o să fie recunoscătoare pentru „simplul fapt de a iubi şi de a fi iubită”. În vârstă de 42 de ani, soţia prinţului William, moştenitorul tronului, a suferit în ianuarie o intervenţie chirurgicală abdominală majoră care a scos la iveală prezenţa cancerului şi de atunci a urmat un tratament. Anunţul a fost făcut însă într-un mod inedit, printr-un mesaj personal însoţit de un videoclip care dezvăluie momente intime petrecute cu soţul ei şi cei trei copii ai lor, prinţesa Charlotte, 9 ani, şi prinţii George, 11 ani, şi Louis, 6 ani. Cover-ul contului oficial de pe platforma X al familiei a fost, de asemenea, schimbat, cu o scenă din acest filmuleţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un astfel de videoclip personal, după terminarea chimioterapiei pentru cancer, este o abordare surprinzător de diferită pentru o actualizare a informaţiilor despre starea de sănătate a Prinţesei de Wales, comentează BBC. Filmuleţul este extrem de emoţionant şi plin de culorile recoltei, cu un ton aproape melancolic, în timp ce Catherine se plimbă în mediul rural cu familia sa.

Ar fi putut exista un comunicat de presă tradiţional sau o declaraţie transmisă în faţa camerei. În schimb, acest mesaj are o abordare cinematografică, cu o focalizare blândă. În locul notelor de subsol şi al explicaţiilor despre finalizarea chimioterapiei, există filmări stilizate şi o naraţiune intimă, la persoana întâi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aceasta este în mod clar o abordare bine planificată de comunicare publică. Videoclipul a fost filmat luna trecută în Norfolk şi este realizat de Will Warr, sugerând că este mai mult decât o şedinţă de filmare.

Este o lume departe de comunicatele regale de şcoală veche, care se limitau la câteva detalii şi rămâneau la fel de seci ca deşertul. Acest tratament mult mai luxuriant urmează tendinţa celebrităţilor şi a personalităţilor publice de a-şi transmite mesajele direct către public, folosind limbajul social media mai degrabă decât ştirile convenţionale sau un interviu, arată BBC. Aceasta permite un control foarte mare asupra mesajului - muzica şi montajul elegant conduc povestea înainte, mai degrabă decât întrebările care ar putea apărea cu privire la sănătatea sau tratamentul lui Kate.

În filmuleţ, Catherine apare într-o rochie lungă şi vaporoasă în stilul anilor 1970, petrecând timp cu familia ei în pădure şi pe plajă sau jucând un joc de cărţi cu propriii părinţi. Sunt cadre care arată o familie care se relaxează după vremuri foarte grele, într-un mediu rural menit să transmită un mesaj despre puterile liniştitoare ale naturii.

Imaginile sunt însoţite de cuvintele lui Kate, în stilul vocii narative din filme, care surprind sentimentul ei de optimism precaut, în timp ce salută sfârşitul chimioterapiei, recunoscând în acelaşi timp fragilitatea vieţii. Este locul în care Norfolk se întâlneşte cu Hollywood plus Instagram, scrie BBC. Este o abordare mai apropiată în mod evident de stilurile cinematografice şi de secvenţele de flashback decât de comunicatele de presă.

Videoclipul personal are un aer retro în unele părţi. Există aproape un ecou al unui film precum About Time în videoclip, cu muzica sa melancolică, teme triste şi o naraţiune de afirmare a vieţii despre cum o familie poate fi schimbată pentru totdeauna de evenimente neaşteptate.

Există, de asemenea, o conştientizare clară că acest scurtmetraj ar putea fi văzut de numeroasele familii care se confruntă cu cancerul în propria lor viaţă. Este o sensibilitate care transpare în mod evident. Aproape că devine o rugăciune la sfârşit, cu invocarea: „Pentru toţi cei care îşi continuă propria experienţă cu cancerul - rămân cu voi, unul lângă altul, mână în mână. Din întuneric, poate ieşi lumina, aşa că lăsaţi lumina să strălucească”.

CITEȘTE ȘI Kate Middleton - Presa britanică a marcat pe prima pagină a ziarelor sfârşitul tratamentului de chimioterapie - FOTO/ VIDEO

TRANSCRIPTUL MESAJULUI VIDEO TRANSMIS DE KATE

„În timp ce vara se apropie de sfârşit, nu pot să vă spun ce uşurare este să fi terminat în sfârşit tratamentul meu de chimioterapie.

Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele pentru noi ca familie. Viaţa, aşa cum o ştiţi, se poate schimba într-o clipă şi a trebuit să găsim o modalitate de a naviga prin apele furtunoase şi pe drumul necunoscut.

Experienţa cancerului este complexă, înfricoşătoare şi imprevizibilă pentru toată lumea, în special pentru cei apropiaţi.

Cu umilinţă, te aduce, de asemenea, faţă în faţă cu propriile vulnerabilităţi într-un mod pe care nu l-ai luat niciodată în considerare înainte şi, prin aceasta, îţi aduce o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor.

Această perioadă ne-a reamintit, mai presus de toate, mie şi lui William, să reflectăm şi să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viaţă, pe care atât de mulţi dintre noi le luăm adesea ca pe ceva obişnuit. A iubi pur şi simplu şi a fi iubit.

Acum mă concentrez să fac tot ce pot pentru a rămâne fără cancer. Deşi am terminat chimioterapia, drumul spre vindecare şi recuperare completă este lung şi trebuie să continui să iau fiecare zi aşa cum vine.

Cu toate acestea, aştept cu nerăbdare să mă întorc la muncă şi să am câteva angajamente publice în lunile următoare, atunci când voi putea.

În ciuda a tot ceea ce a fost înainte, intru în această nouă fază de recuperare cu un nou sentiment de speranţă şi apreciere a vieţii.

William şi cu mine suntem foarte recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit şi am căpătat o mare putere de la toţi cei care ne ajută în acest moment. Bunătatea, empatia şi compasiunea tuturor au fost cu adevărat copleşitoare.

Pentru toţi cei care îşi continuă propria experienţă cu cancerul - rămân alături de voi, unul lângă altul, mână în mână. Din întuneric poate ieşi lumina, aşa că lăsaţi lumina să strălucească”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.