În sudul Libanului, familiile şi-au strâns bunurile şi s-au îndreptat spre nord cu maşini, camioane şi motociclete, în timp ce armata israeliană a lovit ţinte despre care a spus că au legătură cu grupul armat şiit libanez Hezbollah, transmite BBC. Atacurile aeriene israeliene au ucis 492 de persoane în Liban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Unii locuitori au raportat că au primit avertismente sub formă de mesaje text şi înregistrări vocale din partea armatei israeliene de a părăsi zonele din apropierea poziţiilor grupării susţinute de Iran. Zahra Sawli, o studentă din oraşul Nabatieh din sud, a declarat pentru BBC că bombardamentele au fost intense.

„M-am trezit la 6 dimineaţa în sunetul bombardamentelor. Până la prânz a început să devină foarte intens şi am văzut o mulţime de lovituri în zona mea.” „Am auzit o mulţime de cioburi de sticlă.”

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Spre deosebire de mulţi alţii, ea şi cei cu care era nu au ieşit din casă - nu au îndrăznit, a spus ea. „Unde ar trebui să mergem? O mulţime de oameni sunt încă blocaţi pe străzi. Mulţi dintre prietenii mei sunt încă blocaţi în trafic pentru că o mulţime de oameni încearcă să fugă”, a spus ea.

Până luni seară, Ministerul Sănătăţii libanez a raportat că 492 de persoane au fost ucise şi peste 1 600 au fost rănite în bombardamente. Acesta a precizat că cel puţin 35 de copii s-au numărat printre cei ucişi. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că au efectuat 1 100 de lovituri în ultimele 24 de ore.

Printre acestea se numără o lovitură aeriană în sudul Beirutului care, potrivit IDF, a vizat un comandant de rang înalt al Hezbollah. Şi în Beirut a existat o nelinişte generalizată. În timp ce oamenii din sud ajungeau în capitală în maşini cu valize fixate pe capotă, unii dintre locuitorii oraşului plecau ei înşişi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.