Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a declarat luni că "criza ucraineană nu poate fi rezolvată într-o singură zi", atunci când a fost întrebat despre afirmaţiile frecvente ale candidatului prezidenţial american Donald Trump care spune că ar putea pune capăt războiului în 24 de ore dacă va fi reales, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump nu a dat niciun detaliu, dar a declarat că dacă în SUA ar fi existat un "preşedinte adevărat" - care să fie respectat de liderul rus Vladimir Putin - atunci Moscova nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022.

"Voi avea acel război rezolvat între Putin şi (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski ca preşedinte ales, înainte de a prelua funcţia pe 20 ianuarie. Voi avea acel război rezolvat", a declarat republicanul Donald Trump săptămâna trecută în timpul dezbaterii cu preşedintele Joe Biden, un democrat. "Îl voi rezolva rapid, înainte de a-mi prelua funcţia", a repetat Trump, fără a da detalii.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Alegătorii americani se vor prezenta la urne pe 5 noiembrie pentru a alege următorul preşedinte pentru un mandat de patru ani. Rezultatul alegerilor este important pentru Rusia, în ciuda încercărilor sale de a-l minimaliza, deoarece va determina gradul de angajament al Washingtonului de a continua să sprijine Ucraina împotriva Moscovei şi să o aprovizioneze cu arme americane avansate.

"Criza ucraineană nu poate fi rezolvată într-o singură zi", a declarat Nebenzia la o conferinţă de presă susţinută pentru a marca începutul preşedinţiei ruse a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru luna iulie.

În replică, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat pentru Reuters: "Preşedintele Trump este cel mai eficient om de stat şi negociator din istorie şi va rezolva acest conflict atunci când va fi ales".

Kremlinul a declarat că orice plan de pace pentru Ucraina propus de o eventuală viitoare administraţie Trump ar trebui să reflecte realitatea de pe teren, dar că Putin rămâne deschis la discuţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.