Activista antifascistă italiană Ilaria Salis a fost eliberată din arest la domiciliu la Budapesta după ce a fost aleasă membru al Parlamentului European în weekend, a declarat vineri avocatul ei, Gyorgy Magyar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii Parlamentului European se bucură de o puternică imunitate juridică împotriva urmăririi penale, chiar dacă acuzaţiile se referă la infracţiuni comise înainte de alegerea lor.

Profesoara în vârstă de 39 de ani a fost acuzată în Ungaria că a luat parte la agresiunile unui grup antifascist împotriva unor persoane pe care le considerau activişti de extremă dreapta.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Poliţia i-a scos deja brăţara electronică de la glezna lui Salis, a declarat avocatul. Tatăl lui Salis ar urma să sosească la Budapesta în cursul zilei pentru a o lua înapoi în Italia, a adăugat Magyar.

Salis este reţinută în Ungaria de mai bine de un an într-un caz care a determinat Alianţa Verzilor şi Stângii din Italia să o nominalizeze printre candidaţii ei la scrutinul european.

Cazul ei a stârnit indignare în Italia în februarie, după ce a fost condusă la o audiere în instanţă cu picioarele şi mâinile legate şi cu un lanţ în jurul taliei.

Problema a fost sensibilă din punct de vedere politic din cauza legăturilor de lungă durată dintre premierul italian de dreapta, Giorgia Meloni, şi omologul său ungar, Viktor Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.