Şoferul unui autoturism filmat cu o cameră de bord în timp ce face o depăşire în apropierea unei treceri pentru pietoni din municipiul Suceava, fiind la un pas să lovească un copil care traversa regulamentar strada, a fost identificat şi amendat de Poliţie după ce imaginile au apărut pe reţelele de socializare. Bărbatul are permisul suspendat pentru 120 de zile şi a primit 1980 de lei amendă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În imaginile postate vineri pe reţelele de socializare se vede cum, pe o stradă, cu o bandă pe sens o autoutilitară opreşte la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate, moment în care un autoturism intră în depăşire şi este la un pas să lovească un copil aflat în traversarea străzii, pe marcajul special pentru pietoni. 
După ce au vizionat imaginile, poliţiştii au identificat locul unde s-a produs incidentul şi pe şofer. 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
 

 
„Poliţiştii Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către poliţiştii rutieri s-a constatat faptul că la data de 21.06.2024, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja din direcţia Iţcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecţiei str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depăşire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton.  De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare şoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Suceava.
Conform sursei citate, şoferul de 45 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. El a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.980 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.
Conform poliţiştilor, ”gestul şoferului care a încălcat legislaţia rutieră a produs indignarea celorlalţi participanţi la trafic, generând totodată şi un risc rutier sporit”. Nu este prima dată când poliţiştii suceveni identifică şi sancţionează  şoferi care se abat grav de la regulile rutiere, sancţiunile fiind aplicate în urma publicării imaginilor în mediul online.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.