Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a fost găsit un obiect eşuat pe ţărm în zona Grindului Chituc, iar cel mai probabil ar fi vorba despre o mină anti-desantare, de tipul YaRM. Mina a fost distrusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
UPDATE: Mina găsită în zona Grindul Chituc a fost distrusă marţi, la ora 12.50, au anunţat reprezentanţii Forţelor Navale Române.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Marţi, 13 august, Forţele Navale Române au activat o echipă de genişti de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni în zona Grindului Chituc, în urma primirii, în jurul orei 9.30, a unei sesizări din partea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, cu privire la un obiect suspect eşuat pe ţărm în această zonă. Din examinarea fotografiilor realizate la faţa locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare, de tipul YaRM”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării.
 
 
Aceştia au menţionat că zona este monitorizată şi securizată, la acest moment, de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol.
 
MApN a adăugat că scafandri militari EOD din cadrul Fortelor Navale vor interveni, în cel mai scurt timp, în conformitate cu procedurile specifice, pentru clasificarea şi neutralizarea minei”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.