Un bărbat din judeţul Dâmboviţa a fost prins conducând, pe un drum naţional cu o viteză de peste trei ori mai mare decât cea legală. Când poliţiştii au făcut semnat pentru a opri, el a refuzat, iar ulterior a abandonat autoturismul şi a fugit. După ce l-au prins, poliţiştii au constatat că era beat şi nu are permis de conducere. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Şoferul a fost înregistrat de aparatul radar, în dimineaţa zilei de 4 octombrie în jurul orei 02:34, în timp ce conducea cu viteza de 169 km/h pe drumul naţional 72 - Şoseaua Găeşti, pe sensul Târgovişte către Găeşti, pe un sector de drum unde viteza legală este de 50 km/h. 
„Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, însă conducătorul auto nu s-a conformat dispoziţiilor poliţiştilor rutier, continuându-şi deplasarea către Găeşti, şi, ulterior, pe DJ 702 Ungureni. Autoturismul a fost urmărit până în locul unde a fost abandonat, şoferul continuându-şi deplasarea pe jos. Acesta a fost identificat la scurt timp de către poliţişti, stabilindu-se că este un bărbat de 36 de ani, din comuna Dragomireşti”, informează Poliţia Dâmboviţa. 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Verificările poliţiştilor arată că bărbatul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În plus, el a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. 
În primă fază, el a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
El e acuzat de comiterea infracţiunilor de refuz de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.