Căutările celorlalţi doi bărbaţi implicaţi în conflictul cu săbii şi topoare dintre membrii unui clan interlop din Focşani, soldat cu moartea a patru persoane, au fost extinse şi în judeţele limitrofe Vrancei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Adjunctul comandantului Poliţiei Judeţene Vrancea, Vasile Marin, a declarat că au fost instituite filtre pentru prinderea celor doi în tot judeţul Vrancea, dar şi în judeţele limitrofe. 

Alţi şase suspecţi au fost prinşi şi duşi la audieri, la sediul Parchetului. Unii dintre ei au recunoscut faptele, însă alţii nu vor să coopereze cu anchetatorii.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Am dat şi eu cu ce am putut. Şi eu şi băiatul ăsta, nepotul meu. Am dat cu o rangă şi cu o bâtă din aceea, de cioban. Am avut şi cuţit. Am dat şi cu cuţitul. L-am tăiat pe ăla la gât, am dat şi cu cuţitul în ea, în femeie, mai este unul, tot eu l-am tăiat şi pe ăla. Bine că trăieşte femeia ca să aibă grijă de copii", a spus Mustafa Argint, la audieri.

Bărbatul a mai spus că scandalul a pornit de la un conflict mai vechi.

Mustafa Argint, de 47 de ani, şi nepotul său, Mustafa Remus, de 22 de ani, au fost primii suspecţi duşi la audieri, ei fiind prinşi la Dumbrăveni, într-o maşină.

”Poliţia a fost sesizată cu privire la un scandal în spaţiul public. Imediat am mobilizat efectivele pe care le aveam în dispozitiv, iar alături de jandarmi am intervenit în cinci minute. La sosire, am găsit trei persoane decedate şi am dispus măsurile pentru identificarea autorilor. Am blocat intrările în municipiul Focşani, reuşind în 50 de minute să identificăm doi dintre autori. Ulterior, am reuşit să identificăm tot grupul, format din opt agresori, doi dintre ei fiind căutaţi încă. Unii dintre cei prinşi au fost găsiţi pe DN 2, la Dumbrăveni. La momentul identificării, aceştia au recunoscut fapta motivând că a fost un conflict spontan”, a declarat Vasile Marin.

Primarul din Focşani, Cristian Misăilă, a declarat, miercuri, pentru News.ro că în conflictul în urma căruia patru oameni au fost ucişi sunt implicaţi membrii unei familii de romi care au mai provocat scandaluri, însă niciodată atât de violente. Primarul spunea că acest conflict - în care au fost folosite topoare, bâte şi cuţite - este cel mai sângeros din ultimii 20 de ani şi că nu putea fi prevenit întrucât "nu se poate pune câte un poliţist la uşa fiecăruia”. 

”Este un incident cu totul neprevăzut, un incident fără precedent în municipiul Focşani, o răfuială între membrii unor familii de romi. Din păcate, acest condlict s-a soldat cu decesul a patru cetăţeni. Din informaţiile pe care le am, scandalul ar fi pornit din cauza geloziei, a fost un conflict spontan, care acum este sub cercetarea anchetatorilor. Au fost deja prinse mai multe persoane, care acum se află la Parchet”, a afirmat primarul.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că scandalul ar fi pornit de la o femeie care şi-a părăsit bărbatul pentru un altul. Victimele sunt o femeie de 44 de ani, soţul acesteia, copilul celor doi şi fratele soţului. O tânără de 22 de ani, însărcinată in 12 săptămani, a fost rănită uşor în incident şi a ajuns la Spitalul Judeţean Focşani, dar a refuzat internarea. 

Incidentul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.30, pe strada Gheorghe Doja din Focşani, iar în conflict au fost folosite topoare, cuţite şi bâte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.