Tânărul de 27 de ani care în noaptea de joi spre vineri a provocat un accident de circulaţie soldat cu moartea unei fetiţe de 11 ani a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. El este unchiul victimei, nu are permis de conducere iar când provocat accidental era sub influenţa alcoolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzău, la finalul mai multor ore de audieri, tânărul de 27 de ani din localitatea buzoiană Greceanca a fost reţinut.

El va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, conducere fără permis.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Accidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri în jurul orei 2.00, pe drumul naţional 10, în localitatea Sătuc.

Tânărul de 27 de ani conducea un autoturism Audi pe care şi-l achiziţionase de doar câteva zile, deşi nu avea permis de conducere.

Anchetatorii susţin că el s-ar fi aflat în vizită la nişte rude aropiate, în localitatea Cândeşti, iar joi noapte, s ar fi urcat la volan pentru a merge la un magazin din localitatea Berca. A fi luat alături de el fetiţa de 11 ani, care îi era nepoată. Din verificări a reieşit că alţi trei minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, se aflau în autoturism la momentul producerii accidentului, motiv pentru care a fost dispusă măsura transportării acestora la spital, în vederea stabilirii existenţei unor eventuale vătămări, conform lui Mihail Draghiciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău .

În localitatea Sătuc, bărbatul a pierdut controlul volanului, a lovit o ţeavă de gaze, fisurându-o, după care s-a răsturnat în afara şoselei.

La locul tragediei, poliţiştii au găsit doar trupul fetiţei de 11 ani, ulterior identificându-l şi pe cel care se afla la volan. La momentul la care a fost prins, bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 0.11 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, fiind dus ulterior la Spitalul Judeţean Buzău, pentru a-i fi recoltate probe biologice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.