Un serial bazat pe „Mândrie şi prejudecată” de Jane Austen este în curs de dezvoltare la Netflix, scenariile fiind semnate de Dolly Alderton „Everything I Know About Love”, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Încă nu există nicio distribuţie, iar proiectul nu a fost aprobat de streamer. Netflix a adaptat „Persuasion” de Jane Austin în 2022 cu Dakota Johnson.

Cel mai faimos roman al lui Austen, „Mândrie şi prejudecată”, o urmăreşte pe inteligenta, dar încăpăţânata Elizabeth Bennet în timp ce învaţă că dragostea este mai puternică decât mândria sau prejudecăţile prin relaţia ei cu domnul Darcy, un bărbat pe care iniţial nu îl place, dar de care se îndrăgosteşte în cele din urmă.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Cartea, publicată iniţial în 1813, a fost adaptată de mai multe ori pentru ecran, poate cel mai cunoscut fiind filmul din 2005 cu Keira Knightley şi Matthew Macfadyen, şi miniseria BBC din 1995 cu Colin Firth şi Jennifer Ehle.

Alderton este cel mai bine cunoscută pentru bestsellerul ei de memorii din 2018 „Everything I Know About Love”. Cartea a fost adaptată într-un serial de şapte episoade de Alderton pentru BBC One şi Peacock în 2022. Cea mai recentă carte a lui Alderton, „Good Material” - un roman fictiv care urmăreşte un comediant care se luptă în urma unei despărţiri - a fost lansată anul trecut cu recenzii pozitive.

A fost o săptămână importantă pentru Austen pe ecran - miercuri, BBC anunţând un serial spinoff „Mândrie şi prejudecată” despre sora lui Elizabeth Bennet, Mary. Intitulat „The Other Bennet Sister”, serialul este realizat de producătorul „Doctor Who” Bad Wolf.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.