Un colier antic compus din 500 de diamante, dintre care unele ar putea fi extrase din piesa pe care a condamnat-o pe Marie Antoinette şi monarhia franceză, va fi scos la licitaţie la Geneva în noiembrie, unde ar putea obţine până la 2,8 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Colierul din secolul al XVIII-lea, care are din aproximativ 300 de carate, are o poveste misterioasă. Se ştie că la începutul secolului al XX-lea colierul a intrat în posesia marchizilor de Anglesey, o familie anglo-galeză cu relaţii strânse cu familia regală britanică.

Marjorie Paget, marchiza de Anglesey, a purtat bijuteria la încoronarea regelui George al VI-lea în 1937, iar nora sa, Shirley Paget, a purtat-o la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Undeva la începutul anilor 1960, colierul nu s-a mai aflat în posesia familiei Anglesey şi a apărut într-o expoziţie din 1976 la Muzeul American de Istorie Naturală din New York. Apoi a intrat în colecţia actualului proprietar, pe care Sotheby's îl descrie ca fiind un "important colecţionar asiatic".

Bijuteriile au fost legate provizoriu de Cazul colierului cu diamante din 1784, un scandal care a izbucnit în urma acuzaţiilor că Maria Antoaneta nu a plătit pentru un colier extrem de scump. De fapt, o altă femeie se dăduse drept regina Franţei şi îi falsificase semnătura. Afacerea a fost doar unul dintre factorii care au contribuit la declanşarea Revoluţiei Franceze. Colierul a fost datat în deceniul care a precedat Revoluţia Franceză şi se crede că numai familia regală sau aristocraţii din eşalonul superior de la curţile franceze sau engleze ar fi putut crea (şi permite) un astfel de colier.

Diamantele colierului provin din minele Golconda din India, care au fost printre primele din lume care au fost descoperite şi industrializate. Minele au transformat India în principalul producător mondial de diamante timp de aproximativ un mileniu, diamantele Golconda fiind apreciate pentru transparenţa şi puritatea lor.

Colierul este compus din trei rânduri de diamante cu un ciucure ataşat la fiecare capăt. Aşa cum se obişnuia în secolul al XVIII-lea, bijuteriile puteau fi purtate în diverse moduri, inclusiv cusute pe un articol de îmbrăcăminte sau în jurul gâtului, cu ciucurii atârnând sau legaţi într-un nod.

Colierul porneşte într-un turneu mondial care începe la Sotheby's Londra, înainte de a ajunge la Hong Kong, New York, Singapore, Taipei, Dubai şi Geneva, unde va fi vândut în 11 noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.