Documentarul "Triton", de Ana Lungu, a fost selectat în cadrul Competiţiei Internaţionale a Festivalului FID Marseille, ediţia a 35-a, ce se va desfăşura între 25 şi 30 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Triton" este un film de montaj bazat exclusiv pe materiale de arhivă, imagini rare de amator filmate între al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din 1989.

Trei poveşti tratate stilistic diferit - un tată filmează copilăria fiicei lui în România anilor '80; un profesor de muzică documentează vieţile membrilor familiei şi prietenilor în anii '60-'70; un aristocrat surprinde imagini din vara lui 1942, când ţara noastră era aliata Germaniei naziste - sunt legate între ele de o voce narativă feminină.

"Triton" este scris împreună cu regizorul Dane Komljen, născut în Bosnia-Herţegovina şi stabilit la Berlin, care semnează şi montajul filmului.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Producători sunt Adrian Sitaru şi Ana Lungu. Filmul este realizat cu sprijinul CNC şi produs de 4PROOF Film în coproducţie cu Microscop Film.

Ana Lungu s-a născut în 1978 şi a realizat până acum, în regim independent, filme de lungmetraj ficţiune selectate în festivaluri internaţionale precum Festivalul de la Locarno ("Burta balenei", 2010), Festivalul de la Rotterdam ("Autoportretul unei fete cuminţi", 2015), Festivalul de la Sarajevo ("Un prinţ şi jumătate", 2018). A obţinut Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul Crossing Europe, Linz şi Premiul Publicului la Festivalul Filmului European, 2015. Din 2019 este membră a Academiei Europene de Film.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.