Focus Sat TV a programat, în martie, trei pelicule autohtone: „Un film cu o fată fermecătoare” (1966, difuzat pe 8 martie, de la ora 20:25), „Declaraţie de dragoste” (1985, 11 martie, de la ora 20:25) şi „Divorţ... din dragoste” (1991, 25 martie, de la ora 20:20). Acestea vor fi disponibile şi în Aplicaţia Focus Sat, începând cu ziua premierei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Un film cu o fată fermecătoare” spune povestea Ruxandrei (Margareta Pâslaru), o fată superficială, care vrea să devină actriţă. Pentru că pică examenul de admitere la Institutul de Teatru, se consolează cu rolul principal într-un film utilitar pentru Direcţia de Circulaţie şi se imaginează urcând treptele succesului. Asemănător stilistic cu peliculele din Noul Val francez, filmul a fost interzis timp de 23 de ani, de către oficialii comunişti – deci nu rataţi ocazia de a-l urmări acum.

În „Divorţ... din dragoste”, intriga o constituie un ordin absurd al Direcţiei Spaţiului Locativ, care dispune ca proaspeţii însurăţei Angela (Emilia Popescu) şi Dan Cantemir (Horaţiu Mălăele) să-şi împartă noul apartament cu un chiriaş. Pentru a putea locui singuri, cei doi divorţează, dar procesul capătă dimensiuni monstruoase.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Declaraţie de dragoste”, o peliculă emblematică pentru cinematografia autohtonă, de care s-a îndrăgostit o generaţie întreagă, va împlini în curând 40 de ani de la lansare. Filmul a fost urmărit de peste 5 milioane de români în cinematografe. Eroii scenariului sunt liceenii Ioana (Teodora Mareş) şi Alexandru (Adrian Păduraru), care rămân împreună în ciuda obstacolelor sociale şi familiale. Filmul a fost primul din seria de 4 pelicule „Liceenii”, în care Tamara Buciuceanu a făcut un rol de neuitat, în ipostaza faimoasei profesoare de matematică Isoscel.

„Astăzi, rolul lui Alexandru mi se pare uneori jucat de un alt actor, mi se pare că e o diferenţă foarte mare între mine cel care eram atunci şi eu care sunt astăzi, dar cred că doar mi se pare”. Cei care sperau la o continuare a poveştii, pe care regizorul Nicolae Corjos i-a propus-o actorului, trebuie să ştie că Adrian Păduraru nu crede în sequel-urile care sunt atât de populare la Hollywood. „I-am spus (cu ceea ce credeam că este înţelepciune, la 25 de ani): «Cine imită nu mai este fiul Naturii, este nepotul ei». Nu era vorba de a imita, ci de a continua ceva, dar toată istoria cinemografului de până atunci şi de după aceea cred că mi-au dat dreptate - primul film dintr-o serie este de neegalat, în seria respectivă”, explică Adrian Păduraru.

Adrian Păduraru spune despre liceenii de azi că „au, evident, mai multe drumuri deschise, mai mute opţiuni în faţa lor, în ceea ce priveşte dezvoltarea în viaţă. Dar, într-o lume în care valorile sunt (adeseori, de cele mai multe ori sau aproape întotdeauna) răsturnate, o lume în care valori precum nobleţe, prietenie, sacrificiu, onestitate sunt înlocuite cu ceea ce se numeşte valoare materială, faptul că unii dintre ei reuşesc să-şi croiască o cale frumoasă prin viaţă e dovada forţei lor de a se construi frumos, dovada faptului că au aceleaşi aspiraţii şi aceeaşi sensibilitate pe cere le-au avut generaţiile de liceeni dintotdeauna. Este ceea ce cred sau îmi doresc să cred despre liceenii de astăzi”.

În biblioteca VOD din Aplicaţia Focus Sat iubitorii serialelor europene pot explora de asemenea universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate internaţional, alături de sute de alte filme, seriale şi documentare. Acestea pot fi vizionate chiar şi de cei care nu sunt clienţi Focus Sat şi care au posibiliatea să testeze Aplicaţia Focus Sat gratuit timp de 7 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.