Steven Spielberg a vorbit despre nivelurile actuale de antisemitism din SUA. În emisiunea „The Late Show cu Stephen Colbert”, cineastul a fost întrebat dacă abuzul cu care s-a confruntat în California anilor 1960 tânărul erou evreu din noul său film, drama autobiografică „The Fabelmans”, este ceva ce recunoaşte în ziua de azi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Spielberg a răspuns spunând că găseşte noua ascensiune globală a retoricii şi violenţei anti-evreieşti „foarte, foarte surprinzătoare. Antisemitismul a fost mereu acolo, fie a pândit dar nu a fost vizibil, fie a fost mult mai făţiş ca în Germania anilor 30”.

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Dar nu de la Germania anilor 1930 am fost martor la antisemitism, nu doar la cel care pândea, ci la cel care a stat mândru cu mâinile pe şolduri precum Hitler şi Mussolini, provocându-ne cumva să-l sfidăm.”

Regizorul, în vârstă de 76 de ani, a adăugat: „Nu am trăit niciodată aşa ceva în toată viaţa mea, mai ales în această ţară”.

Spielberg a spus că a început să-şi aprecieze pe deplin şi să-şi îmbrăţişeze trecutul în pre-producţia dramei despre Holocaust din 1993 „Schindler’s List” şi i-a spus lui Colbert că a simţit că antisemitismul crescut face parte dintr-o tendinţă mai largă de intoleranţă.

„Într-un fel, marginalizarea oamenilor care nu fac parte dintr-un fel de rasă majoritară este ceva care se strecoară asupra noastră de ani, ani şi ani”, a spus el.

„Ura a devenit un fel de apartenenţă la un club care a primit mai mulţi membri decât am crezut vreodată că este posibil în America. Şi ura şi antisemitismul merg mână în mână, nu le poţi separa”. 

Spielberg a adăugat că intenţionează ca telespectatorii filmului „The Fabelmans” să preia din film un mesaj de speranţă. 

„Pentru a o cita pe Anne Frank, cred că a avut dreptate când a spus că majoritatea oamenilor sunt buni”, a spus Spielberg. „Şi cred că, în esenţă, în centrul nostru, există bunătate şi empatie”. 

„The Fabelmans”, cel mai recent film al lui Steven Spielberg, a primit Globul de Aur pentru „cel mai bun film dramă” şi „cel mai bun regizor” şi este nominalizat la premiile Oscar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.