Actriţa americană Sigourney Weaver, cunoscută mai ales pentru rolul său din saga „Alien”, va primi un Leu de Aur onorific pentru întreaga sa carieră la cea de-a 81-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, au anunţat vineri organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O actriţă de calibrul lui Sigourney Weaver are puţini rivali", a salutat directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, într-un comunicat de presă.

Sigourney Weaver este onorată pentru că a construit punţi "între cele mai sofisticate filme de artă şi filme care interacţionează cu publicul într-un mod sincer şi original, rămânând în acelaşi timp fidelă ei însăşi", a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Actriţa va primi Leul de Aur pentru întreaga sa carieră în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, care se va desfăşura în perioada 28 august - 7 septembrie.

"Acest premiu este un privilegiu pe care îl împart cu toţi regizorii şi colaboratorii cu care am lucrat de-a lungul anilor. Accept cu mândrie această recunoaştere, care îi celebrează, de asemenea, pe toţi cei care au contribuit la aducerea la viaţă a acestor filme", a declarat ea.

Actriţa în vârstă de 74 de ani, care a câştigat deja două premii Globul de Aur şi un premiu Grammy, s-a făcut remarcată pentru prima dată ca Ellen Ripley în filmul science-fiction „Alien” al lui Ridley Scott din 1979. A apărut apoi în filmul „Alien” al lui James Cameron în 1986 - care i-a adus prima nominalizare la Oscar - şi în alte două filme din franciză, precum şi în superproducţiile „Avatar” şi „Ghostbusters”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.