Actriţa Shannen Doherty, starul din serialele "Beverly Hills 90210" şi "Heathers", a murit la vârsta de 53 de ani după o luptă îndelungată cu cancerul, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu inima grea, confirm decesul actriţei Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, ea a pierdut lupta cu cancerul după mulţi ani de luptă cu boala", a declarat impresarul său, Leslie Sloane, citată de revista People.

Actriţa a fost diagnosticată prima dată cu cancer la sân în 2015 şi a suferit o mastectomie. În 2020, ea a spus într-un interviu că diagnosticul ei era atunci terminal şi a mărturisit că a fost "o pastilă amară de înghiţit".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În iunie 2023, Doherty a împărtăşit o postare pe Instagram în care a dezvăluit că boala a recidivat şi cancerul s-a răspândit la creier. Postarea era însoţită de un videoclip cu ea făcând chimioterapie. "Teama mea este evidentă", a scris ea.

Shannen Doherty a început să lucreze de la o vârstă fragedă, cu roluri pe micul ecran în "Father Murphy" şi "Little House on the Prairie" (Căsuţa din prerie) şi roluri pe marele ecran în "The Secret of NIMH" şi "Girls Just Wanna Have Fun", toate înainte de vârsta de 15 ani.

În 1988, Doherty a jucat în comedia "Heathers" alături de Winona Ryder. Deşi nu a fost un succes financiar la acea vreme, filmul a devenit de atunci unul de referinţă, fiind considerat unul dintre cele mai bune filme despre liceeni.

Însă doi ani mai târziu, Doherty şi-a găsit cu adevărat succesul în rolul Brendei Walsh din serialul de succes pentru adolescenţi "Beverly Hills 90210", care a avut o medie de peste 21 de milioane de telespectatori până în cel de-al patrulea sezon. "Suntem abordate în mall-uri", spunea Doherty despre succesul serialului, în 1992. "Practic, îţi acaparează viaţa", mărturisea ea. Serialul a fost transmis după Revoluţie şi la televiziunea din România, şi aici bucurându-se de un mare succes. Doherty a plecat înainte de sezonul cinci, dar s-a întors mai târziu pentru reboot-ul din 2008 şi filmul despre film, BH90210, din 2019, în care s-a jucat pe sine.

Ea a avut, de asemenea, un succes major în "Charmed", un serial cu vrăjitoare, în care a jucat timp de trei sezoane şi a şi regizat un număr de episoade.

Doherty a fost adesea prezentată în presă ca "iconica fată rea din Hollywoodul anilor '90", după cum a descris-o cândva revista People. Apărându-şi reputaţia în 1992, Doherty a respins ideea de a fi dificilă. "Dacă credeţi că dificilă este o femeie puternică, care se apără singură, da, recunosc", spunea ea. "Sunt deschisă la idei diferite, dar dacă te iei de mine şi nu mă asculţi şi nu mă tratezi cu acelaşi respect cu care tratezi un bărbat, ai o problemă", a avertizat ea.

În 2010, Doherty a abordat din nou această problemă: "Am o reputaţie. Am câştigat-o? Da, am câştigat-o. Dar, după un timp, încerci să scapi de acea reputaţie pentru că eşti o persoană diferită. Ai evoluat şi toate lucrurile rele pe care le-ai făcut în viaţa ta te-au adus într-un loc mult mai bun", a declarat Doherty.

Un alt star îndrăgit al serialului Beverly Hills, actorul Luke Perry - personajul Dylan - a murit şi el în 2019 la vârsta de 52 de ani, după un atac cerebral.

CITEȘTE ȘI Actorul Luke Perry a murit la vârsta de 52 de ani. Starurile de la Hollywood i-au adus omagiu
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.