„Să moară Vincent!”/ „Vincent doit mourir”, regizat de Stéphan Castang, este un thriller captivant care combină horrorul cu umorul negru, explorând frica şi alienarea din viaţa modernă. Vincent, un bărbat obişnuit, devine dintr-o dată ţinta unor atacuri inexplicabile din partea celor din jur. Singura lui opţiune este să fugă şi să supravieţuiască. Filmul, distribuit de Independenţa Film, are premiera la 20 septembrie în cinematografe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Atacurile împotriva lui Vincent, de la colegi de birou la necunoscuţi, se transformă rapid într-o vânătoare în masă. Fără nicio explicaţie, fiecare zi devine o luptă pentru viaţă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Prin regia atentă a lui Stéphan Castang şi scenariul plin de nuanţe al lui Mathieu Naert, filmul provoacă spectatorii să se gândească la cum fricile noastre cotidiene pot escalada în situaţii de necontrolat. Inspirat de regizori ca John Carpenter sau George A. Romero, Castang a creat un film despre paranoia, despre frica de „celălalt” şi despre modul în care agresiunile cotidiene pot distruge legăturile umane.

„Nevoia de a iubi şi de a ne îmbrăţişa poate fi o formă de evadare din haosul vieţii, dar doar dacă nu suntem orbiţi de propria noastră violenţă”, spune regizorul Stéphan Castang, care explică că a fost motivat să facă acest film deoarece îşi dorea să exploreze cum violenţa gratuită poate transforma relaţiile umane şi să vorbească despre o lume în care individul devine din ce în ce mai izolat.

Descris de regizorul Stéphan Castang ca fiind „blând şi brutal, înfricoşător şi frumos”, Karim Leklou în rolul lui Vincent surprinde cu măiestrie transformarea unui om obişnuit într-un supravieţuitor într-o lume absurdă. Leklou şi-a făcut debutul în „Un Prophète” (2009) şi a fost nominalizat la César pentru Cel mai bun tânăr actor pentru rolul din „Le Monde est à toi” (2018). Printre filmele sale recente se numără „Bac Nord” şi seria „Hippocrate”, care i-au consolidat statutul de actor versatil.

Stéphan Castang, actor şi regizor cu o experienţă îndelungată în teatru şi scurtmetraje, debutează în lungmetraj cu „Să moară Vincent!”, după succesul scurtmetrajelor sale premiate precum „Panthéon Discount” şi „Finale”. Cu o abilitate unică de a combina comedia neagră cu profunzimea dramatică, Castang îşi aduce viziunea distinctă în acest film despre alienare şi violenţă.

„Să moară Vincent!” are premiera în cinematografe din 20 septembrie, distribuit de Independenţa Film, cu sprijinul Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.