Fostul proprietar al Harrods, Mohamed Al Fayed, a fost acuzat că a violat cinci femei şi că a abuzat sexual cel puţin alte 15 pe când lucrau la magazinul de lux, potrivit unei investigaţii BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mai mult de 20 de femei, toate foste angajate ale lui Fayed, au declarat într-un documentar BBC că au fost agresate sexual de acesta şi că Harrods a acoperit abuzurile.

Proprietarii actuali ai magazinului s-au declarat „absolut îngroziţi” de aceste acuzaţii şi au prezentat scuze victimelor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Fayed, care a vândut Harrods în 2010, a murit anul trecut la vârsta de 94 de ani. În necrologul său din The Guardian se menţionează că, în timpul vieţii sale, au existat acuzaţii repetate de hărţuire sexuală a personalului feminin.

În 2009, Crown Prosecution Service a decis să nu-l pună sub acuzare pe Fayed pentru că ar fi agresat sexual o fată de 15 ani la magazin. În 2013, Fayed a fost interogat de poliţie după ce o femeie a afirmat că a atacat-o sexual în apartamentul său din Park Lane, după un interviu de angajare. Poliţia a redeschis cazul în 2015, dar nu a luat nicio altă măsură. Fayed a negat întotdeauna acuzaţiile.

Presupusele victime oferă relatări detaliate ale abuzurilor, inclusiv unele filmate, în noul documentar, "Al Fayed: Predator la Harrods". Acesta susţine că abuzurile au avut loc în Londra, Paris, Saint-Tropez şi Abu Dhabi.

Realizatorii documentarului spun că femeile au depus mărturie după ce l-au văzut pe Fayed portretizat cu simpatie în serialul Netflix "The Crown". Episoadele în cauză au arătat relaţia Dianei, Prinţesa de Wales, cu fiul lui Fayed, Dodi, şi moartea lor într-un accident de maşină în 1997.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.