Meryl Streep, de trei ori laureată a premiului Oscar, va recita o poezie într-o creaţie muzicală semnată de Rufus Wainwright, în 14 iunie, la Radio France din Paris, a anunţat luni Radio France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul, "Dream Requiem", va fi prezentat în premieră la Auditorium Radio France, cu Corul Radio France, Maîtrise Radio France şi Orchestra Filarmonică Radio France. Spectacolul va fi difuzat în direct pe France Musique şi Arte Concert în 14 iunie, la ora 20.00.

Actriţa americană, în vârstă de 74 de ani, care a primit recent un Palme d'Or onorific la Festivalul de Film de la Cannes, va recita poemul "Darkness" (1816) de Byron.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"La fel ca restul lumii, o admir pe Meryl Streep încă de când i-am văzut primul film. Am avut plăcerea de a o cunoaşte personal de mulţi ani", a scris Rufus Wainwright într-un comunicat. "Implicarea ei în premiera mondială a piesei Dream Requiem este o onoare dincolo de orice aş fi putut spera", a continuat muzicianul americano-canadian în vârstă de 50 de ani.

"Dream Requiem" s-a născut din "două experienţe dramatice care au avut loc în 2020: pandemia Covid 19 şi incendiile din California", se arată în comunicatul de presă.

Requiemul lui Verdi este o altă sursă de inspiraţie pentru Rufus Wainwright, care a folosit deja opera în muzica sa pop şi a scris două opere, "Prima donna" şi "Hadrian".

Acest concert va face, de asemenea, obiectul unei înregistrări care va fi lansată în toamna anului 2024 de Warner Classics/Erato.

Pe lângă cariera sa solo, Rufus Wainwright a colaborat deja cu vedete precum Elton John, Miley Cyrus, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Paul Simon şi Sting. Tot el a fost cel care a adus-o pe scenă pe actriţa Catherine Deneuve, în martie 2022, pentru a interpreta cu el piesa Dieu est un fumeur de havanes.

În decembrie 2022, Gilberto Gil, vedetă a muzicii braziliene, a prezentat în premieră la Auditorium de Radio France un cântec-operă, "Amor azul".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.