Rodica Lazăr, nominalizată la categoria ”cea mai bună actriţă într-un rol principal” a Premiilor Gopo 2017, pentru partitura din ”Orizont”, declară într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro că selecţia pentru un astfel de trofeu dă interpretului vizibilitate, chiar dacă pentru o perioadă scurtă, şi încredere. Filmul lui Marian Crişan a adus-o alături de doi actori pe care îi apreciază foarte mult şi afirmă că ”Sieranevada” al lui Cristi Puiu va fi, probabil, marele câştigător al galei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Interviul pe care Rodica Lazăr l-a acordat Agenţiei de presă News.ro face parte din seria dedicată nominalizaţilor la gala Premiilor Gopo 2017, eveniment care va avea loc pe 21 martie, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti.

La categoria ”cea mai bună actriţă într-un rol principal” a Premiilor Gopo 2017 mai sunt nominalizate Medeea Marinescu, pentru rolul Monica din ”03.Bypass”, Maria Drăguş, pentru rolul Eliza din ”Bacalaureat”, Alina Grigore pentru rolul Sasha din ”Ilegitim” şi Dana Dogaru pentru rolul Nuşa din ”Sieranevada”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Rodica Lazăr, născută pe 30 octombrie 1978, este actriţă de teatru şi film. A jucat în pelicule precum ”Moartea domnului Lăzărescu” (2005), de Cristi Puiu, ”Tinereţe fără tinereţe” (2007), de Francis Ford Coppola, şi ”Doar cu buletinul la Paris” (2015), de Şerban Marinescu. Rodica Lazăr a jucat şi în scurtmetrajul ”Ramona” (2015), de Andrei Creţulescu, care a fost recompensat, între altele, cu premiul Canal + la Festivalul de Film de la Cannes. În plus, ea s-a remarcat în câteva seriale de televiziune, cel mai recent fiind producţia HBO Europe ”Valea mută”, regizată de Marian Crişan.

”Orizont”, lungmetraj semnat de Marian Crişan, a fost lansat pe 12 februarie 2016 şi este un thriller inspirat de nuvela "Moara cu Noroc", de Ioan Slavici.

Prezentăm integral interviul acordat Agenţiei de presă News.ro de actriţa Rodica Lazăr:

Ce anume credeţi că v-a adus nominalizarea la Gopo?

Rodica Lazăr: Cred că faptul că cei din juriul de nominalizări au considerat că e un rol bun.

Ce reprezintă rolul din ”Orizont” pentru dumneavoastră?

Rodica Lazăr: E un rol pe care mi l-am dorit. Este un rol care mi-a adus întâlnirea cu Marian Crişan, cu care voiam să lucrez, pe care îl consider un regizor foarte bun şi  în care am mare încredere. E un rol care mi-a adus şansa să lucrez cu doi dintre cei mai buni actori din România, după părerea mea - Andras Hathazi şi Bogdan Zsolt.

Cât vor cântări, în cariera dumneavoastră, nominalizarea şi posibila victorie?

Rodica Lazăr: Nu ştiu, eşti mai vizibil o lună, să zicem. La noi, asta poate fi de bine, poate fi de rău. E posibil ca cineva să îşi amintească de tine cu această ocazie, să te privească mai atent şi să te ia în calcul, să zicem. Sau nu.  În orice caz, nominalizarea în sine îţi face bine, îţi dă satisfacţie şi încredere.

Care credeţi că va fi marele câştigător al galei de anul acesta a Premiilor Gopo?

Rodica Lazăr: Cel mai probabil, ”Sieranevada”.

Care este lucrul pe care nu l-aţi face pentru un rol?

Rodica Lazăr: Sunt mai multe lucruri pe care nu le-aş face pentru a obţine un rol. Aş face multe lucruri pentru un rol, dacă sunt necesare pentru realizare rolului.

Există şi, dacă da, care este actorul sau actriţa împreună cu care vă doriţi să jucaţi?

Rodica Lazăr: Nu am un asemenea vis. Îmi doresc doar să joc cu actori buni. Dacă se nimereşte să ne şi  înţelegem, cu atât mai bine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.