"Despicable Me 4", cel mai recent capitol al francizei Universal şi Illumination despre un răufăcător care schimbă dominaţia mondială pentru o viaţă de familie, a depăşit concurenţa, câştigând 122,6 milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare şi 75 de milioane de dolari în timpul weekendului. Filmul a fost lansat miercuri, ceea ce i-a permis să profite de sărbătoarea de 4 iulie, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La nivel internaţional, filmul a obţinut 106,9 milioane de dolari de pe 73 de pieţe, ajungând astfel la 229,5 milioane de dolari încasări globale.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Despicable Me 4" are un buget de producţie relativ economic, de 100 de milioane de dolari, ceea ce ar trebui să îl facă foarte profitabil pentru companiile din spatele său. Filmele de la Pixar şi Disney, principalul rival al Illumination, costă în mod obişnuit 200 de milioane de dolari.

Una dintre aceste producţii Disney şi Pixar, "Inside Out 2", a continuat să fie un succes la box office, obţinând 30 de milioane de dolari şi clasându-se pe locul al doilea. Continuarea animaţiei despre viaţa emoţională a unei adolescente este cel mai mare succes al verii, câştigând 533,8 milioane de dolari pe piaţa internă şi 1,2 miliarde de dolari la nivel mondial (a depăşit "Minions" pentru a deveni a cincea animaţie cu cele mai mari încasări din istorie).

Succesul filmului "Despicable Me 4" continuă seria pentru Illumination, care a înregistrat succese precum "The Secret Life of Pets", "Sing" şi "The Super Mario Bros. Movie" şi a devenit una dintre cele mai de încredere mărci din domeniul cinematografic.

Cea mai recentă aventură "Despicable Me" îl readuce pe Steve Carell în rolul lui Gru şi îi prezintă pe Will Ferrell (în rolul unui răufăcător francez numit Maxime Le Mal) şi Sofia Vergara (partenera lui Maxime). Dar Minionii, creaturile  guralive, sunt cele care au cucerit inimile copiilor, devenind în acest proces mascota Illumination. 

Filmul Paramount "A Quiet Place: Day One" a câştigat 21 de milioane de dolari în weekend şi s-a clasat pe locul al treilea, aducând încasările interne ale prequel-ului horror la 94,4 milioane de dolari.

De asemenea, "MaXXXine" de la A24, un horror-thriller despre un ucigaş care ţinteşte starlete, care se desfăşoară în Hollywood-ul anilor 1980, a debutat cu 6,7 milioane de dolari, clasându-se pe locul al patrulea.

Filmul Sony "Bad Boys: Ride or Die", cel mai recent exerciţiu de glume, pirotehnie şi distrugere de vehicule al lui Will Smith şi Martin Lawrence, a completat top 5. Filmul a câştigat 6,5 milioane de dolari, ajungând la un total de 177,4 milioane de dolari pe piaţa internă.

Westernul costisitor al lui Kevin Costner "Horizon: An American Saga - Chapter 1" pare să se îndrepte spre un eşec. Filmul, un proiect de 100 de milioane de dolari pentru care Costner şi-a investit veniturile proprii, a câştigat 5,5 milioane de dolari în weekend, ajungând la un total dezastruos de 22,2 milioane de dolari. Un al doilea episod din ceea ce se doreşte a fi o serie de patru filme este programat să fie lansat în august. Costner este în curs de producţie pentru un al treilea capitol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.