Coldplay a anunţat, după succesul concertelor din vara aceasta, parte din „Music Of The Spheres World Tour”, şase spectacole pe stadionul Wembley din Londra şi două pe stadionul Craven Park din Hull, pentru august 2025. Londra si Hull sunt singurele oraşe din Marea Britanie/ Europa unde trupa va cânta anul viitor. Britanicii au susţinut la Bucureşti două concerte în luna iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fanii pot obţine acces exclusiv la bilete prin comandarea noului album al trupei, „Moon Music” (programat pentru lansare în 4 octombrie), de pe site-ul oficial Coldplay din Marea Britanie sau Europa - vizitaţi store.coldplay.com pentru mai multe informaţii şi pentru a cumpăra albumul până marţi, 25 septembrie, ora 23:59 BST (+ 2 ore pentru fanii din România).

Cei care au comandat deja albumul vor fi eligibili automat pentru presale, care începe joi, 26 septembrie, la ora 11 AM (ora României).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Vânzarea generală pentru ambele concerte, Wembley şi Hull, va începe vineri, 27 septembrie, la ora 11.00 AM (ora României).

Datele concertelor sunt următoarele:

18 august 2025 – Stadionul Craven Park, Hull
19 august 2025 - Stadionul Craven Park, Hull
22 august 2025 – Stadionul Wembley, Londra
23 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
26 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
27 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
30 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra
31 august 2025 - Stadionul Wembley, Londra

10% din încasările trupei vor fi donate către Music Venue Trust

Duminică seara trupa a afişat un mesaj în fereastra pub-ului Dublin Castle din Camden, Londra - locul primului concert Coldplay din februarie 1998 - anunţând că 10% din încasările concertelor de pe Wembley şi din Hull vor fi donate către Music Venue Trust. Aceste fonduri vor sprijini munca vitală a Trustului de susţinere a sălilor de concerte şi a artiştilor emergenţi din Marea Britanie. De asemenea, donaţii vor fi făcute de organizatorii concertelor (SJM Concerts, Metropolis Music şi Live Nation), agenţia de booking a trupei (WME), locaţiile de desfăşurare (Wembley şi Craven Park) şi platformele de ticketing oficiale (Ticketmaster, See Tickets şi AXS).

Mark Davyd, CEO-ul Music Venue Trust, a declarat: „Coldplay este exemplul perfect de trupă britanică ce a pornit de jos şi a ajuns să umple stadioane la nivel mondial. Este fantastic să îi vedem cum îşi sărbătoresc drumul spre Wembley oferind ceva înapoi şi micilor săli de concerte care i-au susţinut şi observând artiştii şi organizatorii care se străduiesc mai mult ca niciodată să-şi construiască propriile cariere. Prin parteneriatul nostru cu Save Our Scene - care ne-a pus în legătură cu trupa Coldplay anul trecut - aceşti bani vor merge direct către acţiuni ce vor asigura accesul comunităţilor din întreaga ţară la muzică live, aproape de casă. Sprijinul trupei va preveni închiderea sălilor de concerte, va face ca turneele să aibă loc şi va aduce bucuria muzicii live la mii de oameni. După luni de discuţii cu trupa Coldplay despre susţinerea acestor concerte din Marea Britanie, suntem extrem de fericiţi şi recunoscători că vestea a fost în sfârşit anunţată.”

Show-uri 100% alimentate cu energie solară, eoliană şi cinetică

În premieră pentru un concert de stadion, trupa a promis că producţia concertelor de pe Wembley va fi alimentată 100% cu energie solară, eoliană şi cinetică, colectată la locaţie şi din alte zone din Marea Britanie şi livrată printr-un sistem de baterii electrice conceput special. În plus, una dintre scenele secundare va fi complet alimentată cu energie generată de public prin podeaua cinetică şi bicicletele electrice.

În iunie trupa a anunţat că turneul „Music Of The Spheres” a produs cu 59% mai puţine emisii de CO2 decât turneul lor anterior din 2016/ 2017, depăşind ţinta iniţială de reducere cu 50%. De asemenea, au dezvăluit că au plantat deja 9 milioane de copaci (si încă un million de copaci urmeaza sa fie plantaţi până la sfârşitul anului).

Coldplay va pune la dispoziţie un număr limitat de bilete Infinity pentru concerte prin Ticketmaster, vineri, 22 noiembrie, la ora 14:00 (ora României). Aceste bilete, vândute pentru fiecare show Coldplay, oferă posibilitatea de a participa la concertele din turneul „Music Of The Spheres” la un preţ accesibil. Ca de obicei, biletele Infinity vor costa 20 de lire sterline. Comenzile de bilete Infinity sunt restricţionate la două bilete/ per comandă, se plasează în pereche de două bilete, iar locurile vor fi asezate unul lângă celalalt, oriunde în locaţie.

De la prima dată a turneului „Music Of The Spheres” din martie 2022, s-au vândut peste 10 milioane de bilete, acesta devenind astfel cel mai mare turneu (al unei trupe) din toate timpurile. Turneul a primit recenzii entuziaste atât din partea fanilor, cât şi a criticilor, câştigând premii precum Favorite Touring Artist la AMAs 2022 şi Tour of The Year la iHeartRadio Awards 2023.

Noul album al trupei, „Moon Music”, va fi lansat în 4 octombrie. Albumul va stabili noi standarde de sustenabilitate, fiecare LP fiind realizat din sticle de plastic 100% reciclate (nouă sticle pentru fiecare disc). Este disponibil pentru comandă pe EcoCD, EcoRecord LP şi în format digital. Single-ul actual, WE PRAY - cu Little Simz, Burna Boy, Elyanna şi TINI - este pe primul loc în topul iTunes, succedând piesa dublu nominalizată la MTV VMAs, feelslikeimfallinginlove, care a ajuns pe locul 1 în topul de difuzări din Marea Britanie şi în Official Big Top 40.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.