Cineworld, proprietarul lanţului Cinema City din România, a renunţat la planurile de a-şi vinde acţiunile din SUA, Marea Britanie şi Irlanda după ce nu a găsit un cumpărător, a declarat luni operatorul lanţului de cinematografe, în timp ce a propus un nou plan de restructurare a datoriilor, potrivit Reuters.
Al doilea cel mai mare operator de lanţuri de cinematografe din lume, după AMC Entertainment, a plasat majoritatea activităţilor sub protecţia Legii falimentului din SUA în septembrie.
Conform unui nou acord provizoriu cu creditorii, acesta a declarat că urmăreşte să reducă datoria cu aproximativ 4,53 miliarde de dolari, în principal prin obţinerea de capitaluri proprii ale creditorilor într-un grup reorganizat.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Avea o datorie netă de 8,81 miliarde de dolari, inclusiv datorii în leasing, începând cu iunie 2022.
Planul include, de asemenea, strângerea de 2,26 miliarde de dolari pentru a ieşi din faliment în acest an.
„Acest acord cu creditorii noştri reprezintă un „vot de încredere” în afacerea noastră şi face progrese semnificative pe Cineworld în realizarea strategiei sale pe termen lung într-un mediu de divertisment care este în schimbare”, a declarat CEO-ul Mooky Greidinger.
„Cineworld a stabilit că, în absenţa unei oferte în totalitate în numerar care să depăşească semnificativ valoarea stabilită în cadrul restructurării propuse, procesul de marketing în legătură cu afacerile Grupului în SUA, Marea Britanie şi Irlanda va fi încheiat”, se arată în comunicat.
Compania a declarat că va continua să analizeze propuneri de vânzare a activităţilor sale din "restul lumii", care au reprezentat aproximativ 13% din venituri în 2021 şi cuprinde operaţiuni în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România şi Israel.
Firma de capital privat CVC Capital Partners şi investitorul activist Elliott Management au propus luna trecută oferte de preluare separate pentru operaţiunile sale din Europa de Est şi Israel, a scris Sky News.
Acţiunile companiei listate la Londra au scăzut cu mai mult de 99% faţă de un nivel record din 2017.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.