Cele mai aşteptate producţii relevante pentru zona de new media din cadrul Astra Film Festival transpun în format imersiv, prin muzică şi imagini spectaculoase, albume emblematice ale trupelor Queen şi Pink Floyd. Proiecţiile vor avea loc în perioada 20-27 octombrie, la Cinema Dome, amplasat în Piaţa Mare din Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astra Film Festival, cel mai important eveniment cultural din România dedicat filmului documentar (Sibiu, 20-27 octombrie), este şi în acest an singurul festival din România care oferă publicului proiecţii de filme imersive - full-dome, care par să vină din viitor. Programul New Media Dome, bilete şi abonamente, aici: https://www.astrafilm.ro/astra-film-new-media-dome.

Astra Film New Media Dome, lansat în 2016, este un program special dedicat publicului de toate vârstele, din Sibiu şi din toată ţara, care îşi doreşte să trăiască experienţa spectaculoasă a cinematografiei digitale. Centrul de atenţie este mutat de la producţia în sine la experienţa unică a publicului. Filmele, proiectate în noile spaţii cinematografice de 360 de grade, folosesc tehnologii creative avansate, ce îmbină realitatea virtuală, hologramele, efectele sonore şi vizuale, inteligenţa artificială şi proiecţiile digitale, dau spectatorului impresia că face parte realmente din lumea artistică pe care este invitat să o observe.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Queen Haven. Spectaculoasa producţie „Queen Heaven”, de Robert Sawallisch (Germania, 2023, 80 min) introduce spectatorul în lumea legendară a lui Freddie Mercury şi Queen, cu prezenţa lor electrizantă, versuri creative şi concerte impresionante. Acest tribut combină muzica originală cu fotografii rare, videoclipuri şi efecte spectaculoase de laser la 360 de grade, acompaniate de celebre hituri precum „Bohemian Rhapsody,” „We Will Rock You,” „Radio Ga Ga,” „Who Wants to Live Forever” sau „We Are the Champions”. 

Pink Floyd. O altă proiecţie mult aşteptată este „Pink Floyd - The Dark Side of the Moon”(Max Crow, Marea britanie, 2023, 44 min), o transpunere în format imersiv, prin muzică şi imagini, a iconicului album „The Dark Side Of The Moon” al trupei Pink Floyd, lansat în urmă cu 50 de ani. Un album proaspăt şi astăzi, când, datorită tehnologiei, spectacolul combină muzica unică şi inconfundabilă cu privelişti uluitoare ale sistemului solar şi nu numai, redate în sunet surround.

Alte filme dedicate adulţilor, dintre cele proiectate în Cinema Dome din Piaţa Mare Sibiu, poartă spectatorul în călătorii ale cunoaşterii. Aşa cum este călătoria cosmică în care se îmbină imagini reale şi artificiale din„Spaţiu Imposibil” (r. Rocco Helmchen, Johannes Kraas - Germania, 2024 - 46 min), cea între micro şi macro-cosmos, în căutarea originii vieţii („Biosfera Întunecată” - r. Javier Bollain - Spania, 2024 - 27 min), ori călătoria în universul uluitor în care oraşele futuriste şi arhitectura suprarealistă prind viaţă, din „Distopii Locale Într-o Utopie Globală” (r. Sergey Prokofyev - Germania, 2024 - 24 min).

Tot în Cinema Dome vor fi proiectate numeroase filme pentru copii şi adolescenţi. Aceştia vor fi transportaţi, cu viteza luminii, în călătorii în trecut şi în viitor, în aventuri spaţiale sau subacvatice, pentru a li se dezvălui legăturile inimaginabile dintre viaţa oceanică şi cea spaţială, sau pentru a-i pune în faţa explorării captivante a marilor întrebări umane, în care religia şi ştiinţa se întâlnesc pentru a dezvălui misterele existenţei.

Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film din Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficţiune din Europa, inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards. AFF se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.