Unul dintre fondatorii Fugees, Pras Michel, a dat-o marţi în judecată pe vedeta trioului, Lauryn Hill, pentru fraudă şi încălcare de contract, după anularea unei mari părţi a turneului de reunire a legendarului grup hip-hop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În plângerea sa depusă la tribunalul din Manhattan, Pras Michel o acuză pe celebra cântăreaţă că a utilizat în mod abuziv finanţele grupului şi că a preluat unilateral controlul asupra acestuia, în special atunci când ar fi refuzat o ofertă de 5 milioane de dolari pentru a cânta la festivalul american Coachella.

De asemenea, el a criticat-o pe Lauryn Hill pentru „întârzierea cronică” la concerte şi anularea unei părţi a turneului lor, anunţat pentru 2023, în amintirea zilelor de glorie ale trioului din anii 1990. La începutul lunii august, trupa a anulat în ultimul moment toate concertele americane din cadrul acestui turneu de reunire.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Lauryn Hill, Pras Michel şi Wyclef Jean s-au bucurat de un mare succes cu albumul hip-hop cu accente reggae „The Score” (1996), care includea hiturile „Killing Me Softly” şi „Fu-Gee-La”.

Lauryn „Hill a profitat de situaţia juridică dificilă a lui (Pras) Michel şi l-a manipulat să semneze un contract nedrept pentru turneul The Fugees 2023”, potrivit avocatului muzicianului.

Acesta din urmă a fost condamnat în 2023 de un tribunal federal din Washington pentru rolul său într-o campanie ilegală de influenţă condusă de un finanţator malaezian aflat în centrul unui mare scandal de corupţie.

Lauryn Hill a denunţat procesul ca fiind „fără fundament” şi „plin de afirmaţii false şi atacuri nejustificate”.

„În special, el (Pras Michel) nu menţionează că a fost plătit în exces pentru ultimul turneu şi că nu a rambursat împrumuturile substanţiale pe care i le-am acordat ca un gest de bunăvoinţă”, a declarat ea într-un comunicat transmis AFP.

Cântăreaţa va porni într-un turneu european cu grupul „Ms. Lauryn Hill & the Fugees”. Avocatul lui Pras Michel a declarat că acesta nu va lua parte la concerte. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.