Actorul Alain Delon a vorbit despre ultimele dorinţe înainte de moartea sa, sâmbătă, în emisiunea "Thé ou Café", difuzată de France 2, şi a făcut referire la viaţa solitară pe care o duce acum şi la faptul că vrea să fie înmormântat simplu, fără omagii naţionale, ca în cazul lui Charles Aznavour sau Johnny Hallyday, potrivit Le Figaro.
La 83 de ani, Alain Delon îşi evocă moartea cu dezinvoltură. "Un erou trebuie să ştie să moară. Îmi plăcea să mor, căci este un punct final", declara el pentru Le Monde în septembrie. Actorul s-a confesat din nou sâmbătă în emisiunea "Thé ou café" de la postul France 2. "Se ştie unde voi fi înmormântat dar nu există instrucţiuni. Mă vor înmormânta ca pe toată lumea, dar în niciun caz nu la fel ca pe cei pe care i-aţi citat", s-a referit el la omagiile naţionale aduse lui Charles Aznavour şi Johnny Hallyday.
Pentru Alain Delon un singur lucru contează în prezent: câinele său. "Ceea ce ştiu este că nu îmi voi lăsa câinele singur. Dacă va muri înaintea mea, ceea ce sper, nu îmi voi mai lua un altul. Dacă mor înaintea lui, îi voi cere veterinarului să plecăm împreună".
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Starul şi-a exprimat deja această dorinţă în Paris Match, în ianuarie. El spunea atunci: "Dacă mor înaintea lui, îi voi cere veterinarului să plecăm împreună. (...) Prefer mai degrabă asta decât să ştiu că îl vor lăsa să moară pe mormântul meu de atâta suferinţă". Actorul a spus asta pentru a evita ca animalul să sfârşească la un adăpost dacă nu i s-ar găsi un stăpân după moartea sa.
"Nu există niciun text care să specifice eutanasia în codul deontologic al medicilor veterinari", a explicat Faustine Canonge-Verez, secretar general al Ordinului naţional al veterinarilor.
Actorul din filmul "La Piscine", care a trăit întotdeauna înconjurat de femei, trăieşte singur în casa de la ţară din Loiret. "Nu pot muri şi să las câinele în urma mea. Am avut 50 în viaţa mea şi toţi sunt înmormântaţi aproape de mine", a precizat el.
În ianuarie, el şi-a exprimat dorinţa de a fi înhumat în cimitirul din Douchy, nu departe de actuala locuinţă.
El a revenit şi asupra acuzaţiilor că ar fi fost violent cu fosta soţie Rosalie Van Breemen, făcute de propriul fiu, Alain-Fabien Delon. "V-aţi purtat deja rău cu femeile?", l-a întrebat moderatoarea Catherine Ceylac. "Mi s-a întâmplat des, cu siguranţă de câteva ori, da. Da, bineînţeles", a răspuns actorul. "O palmă, este ceva tipic masculin? Da, a trebuit să fiu macho. Am primit de asemenea palme, ştiţi, chiar de la femei!", a concluzionat el.
Cu o carieră impresionantă şi peste 100 de interpretări memorabile, actorul, producătorul, scenaristul şi regizorul Alain Delon a aniversat 60 de ani de la debutul său în cinematografie la începutul anului. Şase decenii în care a strălucit pe marile ecrane în pelicule care au făcut istorie.
”Rocco şi fraţii săi” (1960), ”În plin soare” (1960), ”Eclipsa” (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagră” (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984) sau ”Pe cuvânt de poliţist” (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.
S-a născut la data de 8 noiembrie 1935. Frumuseţea magnetică şi farmecul personal au făcut ca actorul să fie curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deşi i s-a oferit şansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-şi înceapă cariera în Franţa, unde se lansează în 1957 în ”Quand la femme s'en mêle”, în regia lui Yves Allégret. În 1958, în Christine, joacă pentru prima dată alături de Romy Schneider, fermecătoarea actriţă ce avea să-i devină logodnică.
După rolul din ”Ghepardul” (regia Luchino Visconti), în 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la Premiile César pentru rolul principal din ”Mr. Klein” (regia Joseph Losey), iar interpretarea din ”Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus în 1985 premiul pentru cel mai bun actor.
Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, pentru contribuţia sa la arta cinematografică.
Alain Delon a fost invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2017 (TIFF).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.