Apele Române anunţă, sâmbătă, că se continuă intervenţiile în zonele vulnerabile, fiind realizate diguri provizorii pentru a stopa apa în cazul unei breşe. Acestea sunt ridicate până la cotele prognozate ale Dunării, de 9500 mc/s. Peste 400 de saci vor fi amplasaţi pe braţul Borcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Hidrologii au actualizat avertizările - Risc crescut de inundaţii până luni / Turiştii, sfătuiţi să evite zonele aflate su avertizare
CITEȘTE ȘI Nou Comandament energetic în contextul avertizărilor meteo – Burduja: E de notat o intensificare a vitezei prognozate pentru rafalele de vânt ceea ce poate pune în dificultate reţelele electrice / Apel la înţelegere în cazul apariţiei unor avarii
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Intervenim cu forţele proprii în zonele vulnerabile! Apele Romane Buzau-Ialomita prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi continuă construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă, menite să stopeze pătrunderea apelor în cazul apariţiei unor breşe”, a transmis, sâmbătă, Administraţia Naţională Apele Române.

Instituţia precizează că pe o lungime de 350 metri, în zona Baital, pe braţul Borcea, pe malul drept al Dunării, vor fi montaţi în aceste zile peste 400 de saci. De asemenea, în zona Ciocăneşti- Călăraşi, pe o lungime de 150 de metri, au fost montaţi deja 180 de saci.

”Digurile vor fi ridicate până la cotele prognozate, de 9500 mc/s. Dacă situaţia o va impune, linia de apărare se va supraînălţa cu încă un rând de saci, formaţiile noastre fiind în teren şi monitorizând strict situaţia”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit specialiştilor, debitele Dunării sunt astăzi de 7300 mc/s şi vor fi în creştere în următoarele zile ajungând până la 8000 mc/s.

”Având în vedere avertizările hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pe anumite secţiuni, în aval de Turnu Măgurele, debitele Dunării pot ajunge până la 9200-9500 mc/s”, au mai transmis specialiştii.

Meteorologii anunţă n continuare ploi în întreaga ţară, până luni. În unele zole va fi cod portocaliu, cu cantităţi însemnate de apă care vor cădea într-un interval scurt de timp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.