Microsoft anunţă că tehnologia proprie de recunoaştere vocală a ajuns să funcţioneze la fel de bine precum cei specializaţi în transcrieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am ajuns la paritate cu omul”, a declarat Xuedong Huang, omul de ştiinţă care coordonează eforturile Microsoft în domeniul procesării limbii vorbite de către sistemele de inteligenţă artificială.

Paritatea cu omul înseamnă că sistemul de inteligenţă artificială pe care Microsoft l-a dezvoltat pentru recunoaşterea limbii vorbite a ajuns la aceeaşi marjă de eroare la care este supus şi omul care realizează această acţiune: 5,9%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Această realizare ne spune, în altă ordine de idei, că AI-ul celor de la Microsoft este la fel de bun ca omul atunci când vine vorba de înţelegerea cuvintelor rostite de către semeni.

De reţinut că este vorba de înţelegerea efectivă a cuvintelor individuale, nu a tuturor sensurilor pe care formulările oamenilor le pot avea. Toate sistemele artificiale existente la ora actuală au dificultăţi în interpretarea formulărilor care se abat de la sensul propriu al cuvintelor sau când se confruntă cu cuvinte care pot avea mai multe înţelesuri.

Microsoft va folosi această tehnologie într-o serie întreagă de produse proprii, în frunte cu asistentul virtual Cortana, care este disponibil (nu şi în limba română) utilizatorilor de Windows 10 şi Xbox One.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.