Preşedintele PNL, Nicolae CIucă, afirmă, vineri seară, că România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii, dar premierul Marcel Ciolacu nu a participat la întâlnirea cu Ursula von der Leyen în care s+a discutat despre acordarea de ajutoare. ”Ciolacu are de dat o explicaţie”, transmite liderul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii. Am fost în comunităţile afectate din judeţul Galaţi, am văzut suferinţa acelor oameni şi ştiu câtă nevoie au de ajutor”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicolae CIucă.

Preşedintele PNL afirmă că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit cu prim-miniştrii din Polonia, Cehia, Austria şi Slovacia pentru a discuta despre alocarea celor 10 miliarde de euro pentru ţările din Europa Centrală.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la această întâlnire crucială, într-un moment în care românii afectaţi au nevoie urgentă de sprijin. Premierul Ciolacu are de dat o explicaţie acestor oameni. Rezoluţia care a permis accesarea acestor fonduri a fost iniţiată şi susţinută de europarlamentarii PNL. Trebuie să rămânem uniţi şi să acţionăm rapid pentru ca viaţa oamenilor din zonele afectate să revină cât mai repede la normalitate”, a mai transmis liderul PNL.

Inundaţiile au produs pagube uriaşe în mai multe ţări. În România, cele mai afectate au fost judeţele Galaţi şi Vaslui, unde a fost instituită stare de alertă, până în 16 octombrie, Evaluarea pagubelor şi a gospodăriilor inundate continuă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.