Rosneft a numit un vorbitor de mandarină la conducerea operaţiunilor comerciale globale, au declarat şase surse pentru Reuters, joi, principalul producător de petrol al Rusiei încearcând să aprofundeze legăturile cu Asia, după ce sancţiunile occidentale l-au forţat să se îndepărteze de Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Andrei Bogatenkov preia funcţia de vicepreşedinte pentru comerţ şi logistică de la Otabek Karimov, născut în Uzbekistan, care a părăsit Rosneft împreună cu alţi directori străini în urma sancţiunilor occisdentale impuse după invazia Rusiei în Ucraina.

 Rosneft, al doilea mare producător de petrol din lume după Saudi Aramco, nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Bogatenkov a condus Rosneft Singapore din 2019, înainte de a părăsi naţiunea insulară la începutul lunii mai. Numirea sa vine în vreme ce UE intenţionează să interzică majoritatea importurilor de ţiţei şi produse petroliere ruseşti până la sfârşitul anului.

Mulţi cumpărători europeni au suspendat deja în mod voluntar achiziţiile de petrol rusesc sau au anunţat planuri de a le elimina treptat, determinând Rusia să redirecţioneze exporturile către clienţii din India şi China, care cumpără mărfuri cu reduceri mari, potrivit datelor din industrie şi traderilor.

Exporturile ruseşti au revenit la nivelurile de dinainte de invazie în aprilie, potrivit datelor Agenţiei Internaţionale pentru Energie cu sediul la Paris.

Volumul livrărilor de petrol către UE a scăzut la 2,25 milioane de barili pe zi în martie, de la o medie de 3 milioane bpd la sfârşitul anului 2021, a anunţat Sinara Investment Bank, cu sediul în Rusia, într-o notă.

Bogatenkov, absolvent al Universităţii MGIMO din Rusia, alma-mater-ul majorităţii diplomaţilor ruşi, va avea sediul la Moscova, au spus sursele.

El a lucrat anterior pentru grupul Yukos, ale cărui active au fost preluate în cea mai mare parte de Rosneft, la mijlocul anilor 2000.

”Este greu să stabileşti un dialog eficient cu (partenerii chinezi) fără să cunoşti mandarină, chiar dacă aceştia vorbesc bine engleza”, a spus el, citat pe site-ul MGIMO, în 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.