Proprietarul Zara, Inditex, a lansat un fond pentru a investi aproximativ 50 de milioane de euro în proiecte de inovare, în principal în sectorul textil, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Noul fond, care va fi administrat de firma Mundi Ventures, îşi propune să susţină strategia gigantului modei de a sprijini noile startupuri pentru a găsi noi materiale sau tehnologii care au un impact mai mic asupra mediului.

Inditex, care s-a angajat să reducă la jumătate emisiile în întregul său lanţ de aprovizionare până în 2030, a investit în firme americane precum Circ, care se concentrează pe reciclarea textil-la-textil, şi mai recent în Galy, un startup american care dezvoltă un proces de a produce bumbac din celule vegetale în laboratoare.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Inditex s-a angajat să realizeze 25% din articolele sale de îmbrăcăminte din fibre noi, care nu există încă la scară industrială, şi investeşte mult în dezvoltarea acestora.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.