Aproximativ 30.400 persoane, inclusiv aproape 8.000 de copii, au fost evacuate din zonele de la graniţa Rusiei cu Ucraina din cauza bombardamentelor şi atacurilor, a declarat comisarul rus pentru drepturile omului, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tatiana Moskalkova a precizat, într-un interviu acordat postului de presă Argumenty I Fakty, că persoanele evacuate au fost plasate în aproape 1 000 de centre de cazare temporară din Rusia.

Ucraina, invadată de Rusia din februarie 2022, a ripostat prin bombardamente şi alte atacuri asupra regiunilor de frontieră ale Rusiei, armata afirmând că loviturile vizează infrastructura esenţială pentru efortul de război al Moscovei.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Forţele ucrainene au lansat o incursiune în regiunea Kursk în august, preluând controlul asupra a zeci de aşezări şi menţinând majoritatea poziţiilor de atunci.

Moskalkova a declarat că a primit apeluri referitoare la peste 1.000 de cetăţeni ruşi din Kursk, a căror localizare este necunoscută şi care ar fi fost luaţi de forţele ucrainene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.