Investiţiile private în sectorul spaţial sunt esenţiale pentru creşterea acestuia şi nu trebuie demonizate, ci trebuie reglementate, a declarat duminică şeful Agenţiei Spaţiale Italiene ASI, înaintea unei conferinţe pe tema industriei de la Milano, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nu trebuie să demonizăm sosirea companiilor private (din sector). Toate estimările despre creşterea exponenţială a economiei spaţiale sunt greu realizabile dacă nu va exista o intrare substanţială a companiilor private”, a declarat pentru Reuters preşedintele ASI, Teodoro Valente, înaintea Congresului Internaţional de Astronautică, care va începe pe 14 octombrie.

Valente a adăugat că ”inputul privat este esenţial pentru că resursele publice (pot fi folosite apoi ca multiplicator”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Economia spaţială globală va creşte la 1,8 trilioane de dolari până în 2035, de la 630 de miliarde de dolari în 2023, respectiv cu o medie de 9% pe an sau aproape dublul ratei de creştere estimată a PIB-ului global, potrivit estimărilor unui raport al Forumului Economic Mondial şi al McKinsey.

Investiţiile din sectorul privat au atins un maxim istoric de peste 70 de miliarde de dolari în 2021 şi 2022, a adăugat raportul.

Valente a spus, totuşi, că intrarea companiilor private în operaţiuni spaţiale a necesitat o legislaţie clară, identificarea rolurilor, responsabilităţilor şi, de asemenea, luarea în considerare a sustenabilităţii pe termen lung a sectorului.

El a spus că aceste reguli sunt necesare pentru ”a aborda o serie de probleme rezolvabile”, arătând drept exemplu legislaţia-cadru recent anunţată a Italiei pentru sectorul spaţial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.