Inflaţia anuală a preţurilor de consum din Turcia a încetinit la 71,60% în iunie, au arătat miercuri datele oficiale, fiind sub aşteptări şi alimentată de creşterea costurilor educaţiei, locuinţelor şi restaurantelor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faţă de luna precedentă, inflaţia preţurilor de consum a fost de 1,64%, tot sub aşteptări, potrivit Institutului de Statistică din Turcia, comparativ cu 3,37% în luna mai.

Inflaţia anuală în luna mai a fost de 75,45%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Într-un sondaj Reuters, economiştii estimează că inflaţia anuală va încetini la 72,6% în iunie, în scădere faţă de nivelul din mai, care a fost cel mai ridicat din noiembrie 2022.

Era aşteptat ca inflaţia să încetinească la 42,6% până la sfârşitul lui 2024. Indicele preţurilor de producţie autohtonă a crescut cu 1,38% de la lună la lună în luna mai, pentru o creştere anuală de 50,09%, arată datele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.