Dezvoltatorul polonez de jocuri video CD Projekt a înregistrat o creştere de 44% a profitului net din primul trimestru, peste aşteptări, ca urmare a vânzărilor mai mari de jocuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul net a atins 100,1 milioane de zloţi (25,6 milioane de dolari), faţă de aşteptările analiştilor de 76 de milioane.

Veniturile din vânzări pentru perioada respectivă au crescut cu 30% faţă de intervalul similar al anului trecut, până la 226,8 milioane de zloţi, în principal datorită vânzărilor puternice continue ale Phantom Liberty, o extindere a caracteristicilor jocului emblematic Cyberpunk 2077.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Suntem mulţumiţi de cifrele vânzărilor din primele luni ale anului... Câştigurile puternice au mers mână în mână cu fluxuri de numerar operaţionale solide, care s-au ridicat la 181 de milioane de zloţi în primul trimestru”, a declarat şeful Finanţelor Piotr Nielubowicz.

Acesta a mai spus că: ”acum va trebui să investim în proiecte viitoare, dar este ceva pentru care suntem bine pregătiţi, datorită rezervelor noastre de numerar pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. De asemenea, ne bazăm pe continuarea vânzărilor puternice ale catalogului nostru retroactiv.”

În aprilie, CD Projekt a primit premiul ”Evolving Game” pentru Cyberpunk 2077, la BAFTA Games Awards 2024.

”Suntem foarte fericiţi să primim un premiu atât de prestigios în industrie. Îl vedem ca o justificare a muncii noastre asidue pe Cyberpunk 2077 din ultimii trei ani, precum şi a bine-primitei sale expansiuni Phantom Liberty”, a spus CEO-ul Michal Nowakowski.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.