Sute de inspectori antifraudă fac controale în traficul rutier, de la 1 iulie, cu privire la aplicarea prevederilor RO e-Transport în decurs de 4 zile fiind oprite 6100 vehicule. au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 20,48 milioane lei, constând în amenzi, confiscări şi implicaţii fiscale, pentru nedeclararea transporturilor de bunuri în Sistemul RO e-Transport sau nedeţinerea documentelor de provenienţă a bunurilor pe timpul transportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Începând cu 1 iulie a.c. ANAF prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală desfăşoară ample acţiuni de control în trafic. Sunt vizate respectarea prevederilor legale impuse de sistemul RO e-Transport în ceea ce priveşte deţinerea codurilor UIT pentru bunurile care fac obiectul monitorizării şi aplicarea măsurilor de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilicite pe timpul transportului bunurilor prevăzute de Legea 296/2013. Acţiunile de control se desfăşoară în proximitatea punctelor de trecere a frontierelor, cât şi în puncte de control interne amplasate pe principalele căi de comunicaţie, noduri rutiere, zone de depozitare a bunurilor, în cadrul acestora fiind implicaţi, la nivel naţional. aproximativ 300 inspectori antifraudă”, anunţă vineri ANAF.

Cu ocazia verificărilor efectuate în perioada 1 – 4 iulie, au fost oprite 6100 de vehicule, fiind constatate abateri de la cadrul legal constând în nedeclararea transporturilor de bunuri în Sistemul RO e-Transport sau nedeţinerea documentelor de provenienţă a bunurilor pe timpul transportului, fapte pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 20,48 milioane lei, constând în sancţiuni contravenţionale, confiscări şi implicaţii fiscale.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Acţiunile de control vor continua în perioada următoare având ca principal scop  creşterea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat şi întărirea capacităţii de urmărire şi colectare a sumelor datorate bugetului de stat în cazul transporturilor de bunuri, precum şi asigurarea unor condiţii de concurenţă şi echitate fiscală în rândul tuturor contribuabililor şi pentru combaterea creşterii inegalităţilor, în special prin raportare la contribuabilii de bună-credinţă, care se conformează regulilor fiscale”, precizează ANAF.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.